Buzz

Το Future Shorts αποχαιρετά την Ανοιξη και υποδέχεται το Καλοκαίρι

στα 10

Συνεχίζοντας τις προβολές του σε όλον τον κόσμο, το ανοιξιάτικο «Future Shorts» σταματάει φυσικά και στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που είδαμε τελευταία.

Flix Team
Το Future Shorts αποχαιρετά την Ανοιξη και υποδέχεται το Καλοκαίρι

Με δύο προβολές από τις πιο πρόσφατες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο αποχαιρετά την άνοιξη και υποδέχεται το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκου «Future Shorts», που για τις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου μεταφέρεται στο ανήσυχο Exile Room της οδού Αθηνάς.

Οι ταινίες του ανοιξιάτικου προγράμματός του προέρχονται από την Πολωνία, τη Νότια Κορέα, τις Η.Π.Α., τη Δανία και τη Βραζιλία και υπόσχονται μια ματιά όχι μόνο σε έναν πλανήτη που βράζει αλλά και μια ματιά στα νέα ταλέντα του παγκόσμιου κινηματογράφου που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Αναλυτικά οι ταινίες του προγράμματος:

2

  • The Whistle του Γκρεγκόρζ Ζαρίτσνι (Πολωνία, 2012, 17', Ντοκιμαντέρ)

Ο Μαρσίν, διαιτητής ποδοσφαίρου σε ένα πρωτάθλημα Δ' Εθνικής, ζει σε μια μικρή πόλη κοντά στην Κρακοβία και ονειρεύεται καλύτερες μέρες. Με προτροπή της μητέρας του, αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του και να βρει μια φίλη και μια πιο ικανοποιητική δουλειά. Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Sundance 2013.

2

  • 38 – 39°C του Κανγκμιν - Κιμ (Νότια Κορέα, 2001, 8', Κινούμενα Σχέδια)

Ενας άντρας μπαίνει σε ένα παλιό λουτρό, όπου, λόγω του ατμού και της έντονης θερμότητας, μια ανάμνηση του πατέρα του ξαναζωντανεύει και το παρελθόν της σχέσης τους αναζωπυρώνεται.

2

  • The Chair του Γκρέιντζερ Ντέιβιντ (Η.Π.Α., 2012, 12, Δράμα)

Η ιστορία της εμφάνισης μιας μυστηριώδους δηλητηριώδους μούχλας που εξαπλώνεται σε μια μικρή πόλη και η προσπάθεια ενός αγοριού να κατανοήσει τον θάνατο της μητέρας του, την εμμονή της γιαγιάς του με μια καρέκλα τους που είναι για πέταμα, και τις ρίζες αυτής της βραχύβιας, παράξενης και ανεξήγητης επιδημίας. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Βραβείο για την Καλύτερη Αφηγηματική Ταινία Μικρού Μήκους στο SXSW 2012 .

2

  • Micky Bader της Φρίντα Κεμπφ (Δανία, 2009, 14', Ντοκιμαντέρ)

Η Μίκι, 100 ετών, είναι μέλος του τοπικού συλλόγου κολύμβησης για σχεδόν μισή δεκαετία. Κάθε μέρα, ανεξαρτήτου εποχής, κολυμπά με τους φίλους της. Η ιστορία της μας φέρνει αντιμέτωπους με μια άλλη οπτική τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για την ύπαρξή μας. Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Καννών 2010.

2

  • Dogs are Said to See Things του Γκούτο Παρέντε (Βραζιλία, 2012, 12', Δράμα)

Ενας οιωνός, μόνο ένα ίχνος χρόνου. Ξαφνικά με ένα άλμα ο άντρας με τη μεγάλη κοιλιά πέφτει στην πισίνα κρατώντας ένα ποτήρι ουίσκι. Βασισμένο στο μικρό διήγημα του Μορέιρα Κάμπος, Τιμητική Μνεία Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ AFI 2012 .

2

  • Whiplash του Ντάμιεν Τσαζέλε (Η.Π.Α., 2012, 18', Δράμα)

Ενας φιλόδοξος ντράμερ γίνεται μέλος στην κορυφαίας ορχήστρα τζαζ ενός ελίτ Ωδείου. Πρώτο Βραβείο Φαντασίας ΗΠΑ στο Sundance 2013.

2

To ανοιξιάτικο «Future Shorts» θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου στο Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μετρό: Μοναστηράκι), το εισιτήριο για την κάθε μέρα κοστίζει 4 ευρώ, ενώ κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στο τηλ.: 210 6981083 -4 (9πμ-5μμ, Δευτερα έως Παρασκευή)

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη σελίδα των Future Shorts στο Facebook και στο επίσημο site του Φεστιβάλ.