Φεστιβάλ / Βραβεία

Θρίαμβος της «Αγάπης» στα βραβεία της Εθνικής Ενωσης Κριτικών της Αμερικής

στα 10

Το μπαράζ των βραβεύσεων για την «Αγάπη» συνεχίζεται αμείωτο, καθώς η Εθνική Ενωση Κριτικών της Αμερικής χάρισε στην ταινία του Μίκαελ Χάνεκε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου.

Θρίαμβος της «Αγάπης» στα βραβεία της Εθνικής Ενωσης Κριτικών της Αμερικής

Αποτελούμενη από 60 αμερικάνους κριτικούς κινηματογράφου, η Εθνική Ενωση Κριτικών της Αμερικής που ιδρύθηκε το 1966 έδωσε και αυτή τα δικά της βραβεία για τα κινηματογραφικά επιτεύγματα του 2012, επιβεβαιώνοντας πως η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές σε όλη την Αμερική, αφού όχι μόνο διεκδίκησε επάξια τον τίτλο της καλύτερης ταινίας από το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον (με διαφορά τριών ψήφων), αλλά κέρδισε ακόμη τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για την Εμανουέλ Ριβά.

Η τελευταία οδεύει αποφασιστικά προς την υποψηφιότητα για τον Α' Γυναικείο Ρόλο στα φετινά Οσκαρ, αλλά ταυτόχρονα είναι και το φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι. Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει πως εκτός από μια σίγουρη υποψηφιότητα στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας, η «Αγάπη» είναι πιθανό να βρίσκεται σε περισσότερες από μια κατηγορίες των βραβείων της Ακαδημίας, ανάμεσα στις οποίες η καλύτερη ταινία και η καλύτερη σκηνοθεσία.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία της Εθνικής Ενωσης Κριτικών της Αμερικής:

Περισσότερη «Αγάπη»: