Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2016: Πρόσωπα Χ 6 στην κάμερα του Flix

στα 10

Εξι βίντεο, είκοσι τέσσερα πρόσωπα, ο σφυγμός, το ύφος, οι ατάκες και η ατμόσφαιρα του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου αποτυπώθηκαν στην κάμερα του Flix. Πατήστε play και θυμηθείτε.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2016: Πρόσωπα Χ 6 στην κάμερα του Flix

Από την έναρξή του, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ως τη λήξη του, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποτυπώθηκε στο Flix. Με την κάμερα στο χέρι, το Flix βόλταρε στις αποθήκες του λιμανιού και μίλησε με τα πρόσωπα που χαρακτήρισαν τη φετινή διοργάνωση, από τους ίδιους τους επικεφαλής του Φεστιβάλ, μέχρι Ελληνες και ξένους σκηνοθέτες, παραγωγούς κι ηθοποιούς. Πατήστε το play στα 6 βίντεο που ακολουθούν και ξαναζήστε για λίγο την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: 57o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Βραβεία κατά του ρατσισμού και του απομονωτισμού - αγάπη μόνο

Video #1: Η ομάδα του Φεστιβάλ. Τι σκέφτονται οι πέντε άνθρωποι που ανέλαβαν το νέο του πρόσωπο; Η Γενική Διευθύντρια, Ελίζ Ζαλαντό, ο Διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο Γιώργος Κρασσακόπουλος, επικεφαλής του Προγράμματος, ο Δημήτρης Κερκινός του προγράμματος Ματιές στα Βαλκάνια και η Γιάννα Σαρρή, Υπεύθυνη της Αγοράς, μίλησαν στην κάμερα του Flix, για όσα σημαίνει για εκείνους το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι όσα θέλουν να συμβούν στην 57η διοργάνωσή του.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Video #2: Οπου ο Γιάννης Κορρές αποκαλύπτει αν «Οντως Φιλιούνται;», οι δημιουργοί του «Στην Ηλικία μου Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω» μπαίνουν στο χαμάμ της Θεσσαλονίκης κι η Μαρίνα Δανέζη μάς τραγουδά συνθήματα του ΠΑΟΚ.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Διαβάστε ακόμη: Το Flix είδε όλες - ναι, όλες! - τις ταινίες του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου κι έγραψε γι' αυτές

Video #3: Οπου η Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτης του «Park» και η Φένια Κοσσοβίτσα, παραγωγός με πέντε projects στο Φεστιβάλ, μας εξηγούν γιατί είναι αισιόδοξες.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Video #4: Οπου συναντήσαμε τη Σοφία Κόκκαλη, θαρραλέα πρωταγωνίστρια στο «Νήμα» του The Boy, τον Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ, πατέρα του νέου τουρκικού σινεμά στον οποίο είναι αφιερωμένη η ρετροσπεκτίβα του τμήματος «Ματίες στα Βαλκάνια», τον Κρίστι Πουίου, που ήρθε από το Βουκουρέστι στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκινητό του, μια ημέρα πριν το «Sieranevada» βγει και στις ελληνικές αίθουσες και τον Γιώργο Αρβανίτη, από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη 2016: Το Flix βλέπει και γράφει για όλες τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού

Video #5: Οπου μας μίλησαν ο Στέργιος Πάσχος, ρομαντικός σκηνοθέτης του «Αφτερλωβ», ο Γουίλιαμ Οντροϊντ, που στο «Λαίδη Μάκμπεθ» έκανε την πιο μοντέρνα ταινία εποχής και η Ηρώ Μπέζου, που έστησε δυο ακαταμάχητες ηρωίδες στο «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου και στο «Οντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Video #6: Οπου η υπέροχη Αριάν Λαμπέντ μας μίλησε ελληνικά για το «The Stopover», τη βία, το νέο ελληνικό σινεμά και για τον αγαπημένο της Φιλίπ Γκραντριέ, μια και πρωταγωνιστεί στο «Αν και Νύχτα». Η ομάδα της «Πλατείας Αμερικής», ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης και οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βασίλης Κουκαλάνη, μάς περιέγραψαν την ταυτότητα της πιο μεταβαλλόμενης κοινωνικά πλατείας της Αθήνας. Και η Σοκό μοιράστηκε τις εμπειρίες της από το «The Stopover» και τη «Χορεύτρια» που προβλήθηκε στην επίσημη λήξη του Φεστιβάλ, εξηγώντας γιατί λατρεύει τη μουσική αλλά έχει ανάγκη το σινεμά.

Δείτε το βίντεο:


Το Flix μετέφερε καθημερινά, από τις 3 ως και τις 13 Νοεμβρίου, όλα όσα συνέβησαν στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα θέματα του Flix για το Φεστιβάλ