Buzz

«The Wind Rises»: Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι κατακτά τους ουρανούς

στα 10

Ενα βιογραφικό animation -με μια γερή δόση ποίησης. Αυτή είναι η νέα ταινία του καλύτερου animator των ημερών μας.

«The Wind Rises»: Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι κατακτά τους ουρανούς

H τελευταία ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι ήταν το «Ponyo on the Cliff by the Sea». Πέντε χρόνια είναι πολλά για να περιμένει κανείς μια δόση μαγείας από τον Γιαπωνέζο ποιητή του animation, οπότε μια αίσθηση ανυπομονησίας, είναι αναμφίβολα δικαιολογημένη.

Ο ιδρυτής του Ghibli Studio, κι ένας από τους πιο σπουδαίους οραματιστές στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, μπορεί να είναι πλέον 72 χρονών αλλά δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Το καινούριο του φιλμ «The Wind Rises» είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Τζίρο Χορικόσι, ενός μηχανικού που σχεδίαζε αεροπλάνα για την πολεμική αεροπορία στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ενδιαφέρον του Μαγαζάκι για την ιστορία και ειδικά για την ιστορία της αεροπορίας αποτελεί ένα από τα έξω-κινηματογραφικά πάθη του, οπότε το φιλμ μοιάζει με κάτι σαν όνειρο ζωής για τον σκηνοθέτη. Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες της Ιαπωνίας στις 20 Ιουλίου κι εν αναμονή του πρώτου τρέιλερ [Update 20.08 το οποίο μπορείτε πλέον να δείτε], απολαύστε πιο κάτω μερικές από τις πρώτες εικόνες της ταινίας.

1

1

1

1