Buzz

«The Hunt»: Ο Τόμας Βίντερμπεργκ βάζει στόχο τον Μάντς Μίκελσεν

στα 10

Ο σκηνοθέτης της «Οικογενειακής Γιορτής», επιστρέφει στο διαγωνιστικό των Καννών με ένα ακόμη δυνατό δράμα για την ανθρώπινη κατάσταση. Και το σημείο όπου όλα βγαίνουν εκτός ελέγχου.

«The Hunt»: Ο Τόμας Βίντερμπεργκ βάζει στόχο τον Μάντς Μίκελσεν

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Τόμας Βίντερμπεργκ επισκέπτεται το διαγωνιστικό των Καννών μετά από την «Οικογενειακή Γιορτή», έχοντας γυρίσει στο ενδιάμεσο αρκετές ενδιαφέρουσες, αλλά καμιά στ΄ αλήθεια εξαιρετική ταινία.

Το γεγονός ότι οι Κάννες επέλεξαν μετά από αρκετά χρόνια το «The Hunt» για το διαγωνιστικό τους τμήμα, μας κάνει να ελπίζουμε ότι ο Δανός σκηνοθέτης έχει στα χέρια του κάτι εξαιρετικό. Τα σωστά συστατικά άλλωστε, μοιάζουν να είναι εδώ, ξεκινώντας από τον Μαντς Μίκελσεν έναν ηθοποιό που μπορεί να δώσει μια εξαιρετική ερμηνεία ακόμη και διαβάζοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο και το σενάριο του φιλμ που είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Βίντερμπεργκ και τον Τομπίας Λίντχολμ, σεναριογράφο του «Submarino».

O Μίκελσεν υποδύεται στην ταινία τον Λούκας, έναν χωρισμένο σαραντάρη που μοιάζει να βάζει τη ζωή του σε μια σειρά μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο. Εχει νέα δουλειά, μια καινούρια φιλενάδα και έχει αρχίσει να γεφυρώνει το κενό που τον χωρίζει από τον έφηβο γιο του. Ομως όπως συμβαίνει συνήθως, κάτι θα πάει στραβά. Κάτι πολύ μικρό. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα βιαστικό σχόλιο, ένα τυχαίο ψέμα. Και καθώς τα χριστουγεννιάτικα φώτα ανάβουν και το χιόνι αρχίζει να πέφτει, αυτό το μικρό ψέμα εξαπλώνεται σαν ένας αόρατος ιός. Η εμπιστοσύνη θα χαθεί. Η χριστουγεννιάτικη γαλήνη θα αντικατασταθεί από ένα δυνατό σοκ. Σύντομα η κοινότητα στην οποία ο Λούκας ζει, θα βρεθεί στα πρόθυρα της υστερίας. Και ο ίδιος θα πρέπει να παλέψει μόνος του για να σώσει την ζωή και την υπόληψή του.

Δείτε στο gallery τις πρώτες φωτογραφίες από το φιλμ και διαβάστε περισσότερα για το διαγωνιστικό τμήμα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών που ξεκινά σε μια εβδομάδα από σήμερα.