Buzz

Eν αναμονή του «Υπόγειου Σιδηρόδρομου», ο Μπάρι Τζένκινς σκηνοθετεί το «The Gaze»

στα 10

To 52 λεπτών φιλμ, λειτουργεί ως εισαγωγή στο κλίμα της σειράς. Δείτε το εδώ.

Eν αναμονή του «Υπόγειου Σιδηρόδρομου», ο Μπάρι Τζένκινς σκηνοθετεί το «The Gaze»

Το «The Underground Railroad», ίσως η πιο αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς, ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στο Amazon Prime Video, την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου. Πριν από αυτό ο Μπάρι Τζένκινς παρουσιάζει το «The Gaze», ένα κινηματογραφικό κομμάτι που δεν πρέπει να ιδωθεί ως τμήμα της σειράς ή επεισοδιό της, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, εμπνευσμένο από αυτή.

Οπως εξηγεί ο ίδιος το «The Gaze» γεννήθηκε κάποια στιγμή στην διάρκεια των γυρισμάτων (ούτε ο ίδιος θυμάται ακριβώς πότε), όταν βλέποντας τους ηθοποιούς, πρωταγωνιστές ή βοηθητικούς στο σετ, ένιωσε πως αυτό το οποίο κοιτάζει δεν είναι παρά οι πρόγονοί του, άνθρωποι και ιστορίες που δεν έχουν καταγραφεί από την επίσημη ιστορία.

Δείτε ακόμη: «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, παρά πόνος»: Τρέιλερ για τον «Υπόγειο Σιδηρόδρομο» του Μπάρι Τζένκινς

the gaze barry jenkins 607

Κι έτσι ξεκίνησε να σκηνοθετεί πορτρέτα των χαρακτήρων του, εμπνευσμένος όπως λέει από το έργο του Κέρι Τζέιμς Μάρσαλ και πιο συγκεκριμένα από το πορτραίτο του στον σκλάβο καλλιτέχνη, Σκίπιο Μούρχεντ. Πάνω σε αυτές τις εικόνες, ο Νίκολας Μπριτέλ έγραψε μια πρωτότυπη μουσική επένδυση και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο βίντεο.

Δείτε επίσης: Στο «Them», η κόλαση είναι (όντως) οι άλλοι