Buzz

«The Devil's Double», remixed!

στα 10

Οπως ο γιος του Σαντάμ Χουσεϊν αποκτά τον σωσία του στο «Devil's Double», έτσι και το τρέιλερ της ταινίας του Λι Ταμαχόρι, βρίσκει τον remixed άλλο του εαυτό, δια χειρός του auteur των εντυπωσιακών εικόνων και wow ήχων, Μάικ Ρελμ.

«The Devil's Double», remixed!
Πάνω απ΄όλα η κομψότητα!

Σεξ, δύναμη, περισσότερα χρήματα απ όσα μπορεί κανείς ποτέ να ξοδέψει. Τι δώρο κάνεις σε έναν πρίγκηπα που έχει τα πάντα; Είναι απλό: κάποιον που του μοιάζει πολύ και που πάνω του χτίζεις (με όλα τα μέσα που έχεις στη διάθεσή του), τον απόλυτο σωσία.

Η ταινία του Λι Ταμαχόρι «The Devil's Double», είναι βασισμένη, στην απίστευτη αλλά αληθινή, ιστορία του σωσία του γιου του Σαντάμ Χουσεϊν Ουντέι, ενός εκτός ελέγχου ηγέτη, που ζούσε στις μέρες της παντοκρατορίας του πατέρα του, μια ζωή κυριολεκτικά πριγκιπική.

Οι ιστορίες βίας, χλιδής, υπερβολής, ηθικής παρακμής, παράνοιας, εκτρόπων, σεξ, φρίκης, που ακολουθούσαν τους δυο γιους του Σαντάμ μέχρι την δολοφονία τους το 2003, δίνουν στον Ταμαχόρι το εφαλτήριο, για μια ταινία που δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται ούτε στιγμή, να πατήσει φρένο.

Η ταινία του, που προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Sundance και στη συνέχεια σε αυτό του Βερολίνου, απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την Lionsgate να την αποκτήσει και, να την προωθεί σαν ένα από υποψήφια sleeper hits αυτού του καλοκαιριού.

Ο Ντόμινικ Κούπερ, υποδύεται στο φιλμ και τους δυο βασικούς χαρακτήρες, ακροβατώντας κάπου ανάμεσα στον εντυπωσιασμό και την camp υπερβολή. Οχι δεν είναι η ερμηνεία που θα του φέρει την υποψηφιότητα στα Οσκαρ, αλλά οι τύποι στις Χρυσές Σφαίρες πιθανότατα θα τον προσέξουν.

Η αφίσα του φιλμ πάντως είναι εκτυφλώτικά εντυπωσιακή και το τρέιλερ, με το «Personal Jesus» των Depeche Mode να δίνει τον ρυθμό, κάνει το φιλμ να δείχνει τουλάχιστον ελκυστικό.

Τόσο, ώστε να κάνει τον DJ και VJ Μάικ Ρέλμ, να ασχοληθεί μαζί του, Re-μιξάροντάς το, σε ένα γρονθοκόπημα εικόνων και ήχων, που όσο περισσότερο το βλέπεις τόσο περισσότερο εθιστικό μοιάζει.

Πατήστε play!