Buzz

Η ιστορία του «Tetris» γίνεται ένα συναρπαστικό κατασκοπικό θρίλερ

στα 10

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου.

Η ιστορία του «Tetris» γίνεται ένα συναρπαστικό κατασκοπικό θρίλερ

Και ποιος δεν έχει ακούσει ή και έχει παίξει, έστω κάποια εκδοχή, του «Tetris». Αναπτυγμένο και σχεδιασμένο από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Παζίτνωφ, ο οποίος εργαζόταν στο Κέντρο Υπολογιστικής Ντορόντνιτσιν της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Μόσχα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου του 1984 και πήρε την ονομασία του από το ελληνικό πρόθημα «τέτρα», που σημαίνει τέσσερα, καθώς κι από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Παζίτνωφ.

Eγινε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της ΕΣΣΔ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, όπου διανεμήθηκε από την Spectrum HoloByte για το Commodore 64 και τους υπολογιστές IBM. Το απλό αλλά εθιστικό παιχνίδι του το έκανε αμέσως επιτυχημένο, και όταν μια έκδοση μεταφέρθηκε στο Game Boy της Nintendo το 1989, το παιχνίδι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο. Περίπου 495 εκατομμύρια αντίγραφα των από διάφορες εκδόσεις έχουν πουληθεί παγκοσμίως και το παιχνίδι έχει ενσωματωθεί στην ποπ κουλτούρα στο βαθμό που έχουν διεξαχθεί μελέτες για το πώς μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Γουίκ κυνηγημένος από τους πάντες στο νέο τρέιλερ του «John Wick Chapter 4»

tetris

Και αυτή η συναρπαστική ιστορία πίσω από την ανάπτυξη του κλασσικού αυτού video game γίνεται ταινία με τίτλο, τι άλλο;, «Tetris» και πρωταγωνιστή τον Τάρον Εγκερτον στον ρόλο του συν ιδρυτή της Tetris Company Χενκ Ρότζερς. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Σ. Μπερντ, γνωστός από την ταινία «Χοντρος & Λιγνός» ενώ ο Νοα Πινκ, δημιουργός της σειράς «Genius» του National Geographic θα γράψε το σενάριο.

H ταινία «Tetris» θα κυκλοφορήσει στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου, αλλά πριν από αυτό θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ SXSW στις 15 Μαρτίου.