Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ μας ξεναγεί στα μυστήρια του σύμπαντος: Τρέιλερ για το «Voyage of Time» του Τέρενς Μάλικ

στα 10

Μετά το τρέιλερ με τη φωνή του Μπραντ Πιτ, η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει τη σκυτάλη για ακόμα περισσότερο δέος, στην 90λεπτη εκδοχή της ταινίας που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η Κέιτ Μπλάνσετ μας ξεναγεί στα μυστήρια του σύμπαντος: Τρέιλερ για το «Voyage of Time» του Τέρενς Μάλικ

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά πολλά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι φήμες για το περιεχόμενό του οργίαζαν, όμως είναι πλέον γεγονός. Το «Voyage οf Time», το ντοκιμαντέρ που ο Τέρενς Μάλικ δουλεύει εδώ και... αιώνες, είναι πλέον έτοιμο και ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα του στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας, κι αμέσως μετά σε εκείνο του Τορόντο. Μεγαλόπνοο και φιλόδοξο, το φιλμ εξερευνά τη γέννηση του σύμπαντος και τη σχέση χρόνου και κόσμου.

To «Voyage of Time» ξεκίνησε ως ιδέα ταυτόχρονα με τα γυρίσματα του «Δέντρου της Ζωής» και στην πραγματικότητα θα αποτελούσε ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ του φιλμ, το οποίο όπως φυσικά συμβαίνει με όλες τις ταινίες του Τέρενς Μάλικ δεν είχε ακόμη προκαθορισμένη μορφή ή διάρκεια.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Βενετίας 2016. Από το «La La Land» ως το «Voyage of Time»

Voyage of Time 607

Πίσω στο 2013, φήμες ήθελαν τον Μάλικ να επαναφέρει ένα παλιό του σχέδιο με τίτλο «Q», που αφορούσε την αρχή του σύμπαντος και το οποίο είχε ξεκινήσει γυρίσματα στα τέλη της δεκαετίας του '70, αλλά μετά από μερικές ημέρες γύρισμα και ένα εκατομμύριο δολάρια που τότε είχε δώσει η Paramount σταμάτησε για πάντα. Αλλες φήμες ήθελαν το «Voyage of Time» να είναι το ίδιο πρότζεκτ με το φημολογούμενο οκτάωρο director's cut του «Δέντρου της Ζωής», που επίσης ανακοινώθηκε μετά το θρίαμβο της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Με την πρεμιέρα του να πλησιάζει, το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, αν και όπως μας έχει συνηθίσει ο Μάλικ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα μέχρι και την προβολή της ταινίας! Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο, πάντως, είναι ότι το σχέδιο θα έχει δύο εκδοχές: μία 40λεπτη IMAX βερσιόν, την οποία θα αφηγείται ο Μπραντ Πιτ, και μία 90λεπτη, director's cut, την οποία θα αφηγείται η Κέιτ Μπλάνσετ. Η τελευταία θα είναι και αυτή που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα.

Voyage of Time 607

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Πρόκειται για έναν μοναδικό φιλμικό εορτασμό της ζωής και της ιστορίας του σύμπαντος, ένα ντοκιμαντέρ που θα μεταφέρει τους θεατές σ' ένα προσωπικό βιωματικό ταξίδι που θα ξεκινά από το Bing Bang, θα περνάει από την εποχή των δεινοσαύρων και θα καταλήγει στον σύγχρονο κόσμο... κι ακόμα πιο μακριά. Πρόκειται για ένα έργο ζωής του διάσημου εραστή της κινηματογραφικής εικόνας, Τέρενς Μάλικ, ένα πρότζεκτ για το οποίο δουλεύει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και θα αποτελέσει την πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη στο είδος του ντοκιμαντέρ.

Το «Voyage Of Time» είναι ένα κινηματογραφικό πανόραμα εικόνων που προκαλούν δέος και, με τον τρόπο που μόνο η τεχνολογία ΙΜΑΧ μπορεί να προσφέρει, υπόσχονται να προσγειώσουν το κοινό στην καρδιά των γεγονότων του Κόσμου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε κανείς μας να βιώσει - τη γέννηση των αστεριών, την έκρηξη και το σχηματισμών γαλαξίων και πλανητών, τις πρώτες μορφές ζωής στη Γη, την πορεία του ανθρώπου.

Ετοιμαστείτε για μία κοσμογονική εμπειρία - έναν ύμνο για τον θρίαμβο της φύσης, της ζωής και της επιστήμης, τον οποίο ο Μάλικ αποτυπώνει στο πιο πρωτότυπο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ που έχουμε δει ποτέ.

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε το τρέιλερ για την 90λεπτη εκδοχή του «Voyage of Time», με τη φωνή της Κέιτ Μπλάνσετ.


Κι εδώ μπορείτε να δείτε το προηγούμενο τρέιλερ, για τη 40λεπτη IMAX βερσιόν, με τη φωνή του Μπραντ Πιτ.


Διαβάστε ακόμη:

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

voyage of time poster 607