Αναλύοντας την αίσθηση στο «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ

BUZZ 08 SEP 2015  /  Μανώλης Κρανάκης

Ολοένα πιο κοντά στην εξοδό του και στις ελληνικές αίθουσες, ένα μικρό making of του «Knight of Cups» αφήνει τους ηθοποιούς του Τέρενς Μάλικ να εξηγήσουν όσα ο ίδιος προτιμά να αφήνει κρυφά στις ταινίες του.

Είναι φανερό το δέος των Νάταλι Πόρτμαν, Γουές Μπέντλεϊ, Μπράιαν Ντένεχι και Ιζαμπελ Λούκας όταν μιλούν για τη συνεργασία τους με τον Τέρενς Μάλικ.

Οσο φανερό είναι πως και οι ίδιοι είχαν την ίδια αίσθηση που φτάνει στον κάθε θεατή των ταινιών του πως εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια εμπειρία που οφείλεις να νιώσεις και όχι να καταλάβεις. Ο Τέρενς Μάλικ δεν εξηγεί, δεν «διδάσκει», όπως εξηγεί η Νάταλι Πόρτμαν. Προσπαθεί απλά να πιάσει τη στιγμή ζωής που εκτυλλίσσεται μπροστά στην κάμερα και κάπως έτσι την παραδίδει στο κοινό που καλείται να την αποκρυπτογραφήσει...

Δείτε ακόμη: Καινούριες, μελαγχολικές φωτογραφίες από το «The Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ

knight of cups 607

Στα τρία λεπτά που ακολουθούν το καστ του «Knight of Cups» (εκτός του Κρίστιαν Μπέιλ) μιλάει για τα γυρίσματα, για την εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Τέρενς Μάλικ και για τους ρόλους τους σε ένα κινηματογραφικό τριπ που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως παραμένει η νέα πολυαναμενόμενη ταινία ενός ακριβοθώρητου δημιουργού.


Διαβάστε ακόμη:

Knight of Cups Poster

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.