Ενα βλέμμα στο σύμπαν με τις πρώτες εικόνες από το «Voyage of Time» του Τέρενς Μάλικ

BUZZ 25 FEB 2016  /  Μανώλης Κρανάκης

To πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Τέρενς Μάλικ βρίσκεται στην τελική του ευθεία ολοκλήρωσης. Οι πρώτες εικόνες προδίδουν ένα πανέμορφο βλέμμα στο σύμπαν.

To «Voyage of Time» ξεκίνησε ως ιδέα ταυτόχρονα με τα γυρίσματα του «Δέντρου της Ζωής» και στην πραγματικότητα θα αποτελούσε ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ του φιλμ, το οποίο όπως φυσικά συμβαίνει με όλες τις ταινίες του Τέρενς Μάλικ δεν είχε ακόμη προκαθορισμένη μορφή ή διάρκεια.

Πίσω στο 2013, φήμες ήθελαν τον Μάλικ να επαναφέρει ένα παλιό του σχέδιο με τίτλο «Q» που αφορούσε την αρχή του σύμπαντος, το οποίο είχε ξεκινήσει γυρίσματα στα τέλη της δεκαετίας του '70 αλλά μετά από μερικές ημέρες γύρισμα και 1 εκατομμύριο δολάρια που τότε είχε δώσει η Paramount σταμάτησε για πάντα.

Αλλες φήμες ήθελαν το «Voyage of Time» να είναι το ίδιο πρότζεκτ με το φημολογούμενο οκτάωρο director's cut του «Δέντρου της Ζωής» που επίσης ανακοινώθηκε μετά το θρίαμβο της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών. Και άλλες φήμες ήθελαν το «Voyage of Time» να έχει τρεις εκδοχές (δύο 45λεπτά ντοκιμαντέρ για τα IMAX και ένα φιλμ από 90 έως 150 λεπτά για τις κανονικές αίθουσες), με διαφορετικούς αφηγητές για την κάθε εκδοχή.

Η τρομακτική καθυστέρηση του Τέρενς Μάλικ, ο οποίος στο ενδιάμεσο γύρισε τρεις ταινίες (το «To the Wonder», το «Knight of Cups» και το «Weightless») οδήγησε σε μια δικαστική διαμάχη με τον βασικό χρηματοδότη της ταινίας, την Seven Seas Partnership, αλλά απ' ότι φαίνεται η ταινία είναι πλέον έτοιμη.

Διαβάστε αναλυτικά: Ποιος τολμά να κάνει μήνυση στον Τέρενς Μάλικ;

Voyage of Time 607

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το «Voyage of Time» είναι μια γιορτή του σύμπαντος, μια παρουσίαση του όλου του χρόνου, από τις απαρχές του ως την τελική του καταρρευση. Το φιλμ εξετάζει όλα όσα συνέβησαν για να προετοιμάσουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε τώρα: η επιστήμο και το πνεύμα, η γέννηση και ο θάνατος, ο μεγάλος κόσμος και τα ζωικά συστήματα του πλανήτη μας.

Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως πως η ταινία θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές (όπως ξέραμε ήδη): μια σαραντάλεπτη για τα IMAX σε αφήγηση του Μπραντ Πιτ και μια κανονική (που αναμένεται στο επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών) με αφήγηση της Κέιτ Μπλάνσετ. Επιβεβαίωση αναμένεται και για τη φήμη πως ο Ενιο Μορικόνε θα υπογράψει τη μουσική του φιλόδοξου ντοκιμαντέρ, 37 χρόνια μετά τη συνεργασία του με τον Τέρενς Μάλικ στο «Days of Heaven».

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Voyage of Time 607

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.