Buzz

Η έξοδος του «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν στις αίθουσες αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας

στα 10

Κι όμως, η Ευρώπη μπορεί να δει νωρίτερα την ταινία από την Αμερική. Διαβάστε αναλυτικά.

Flix Team
Η έξοδος του «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν στις αίθουσες αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας

Αυτό που ολοένα και περισσότερο φαινόταν πιθανό, είναι πλέον πραγματικότητα.

Το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν με τελευταία ημερομηνία εξόδου μετά από πολλαπλές αναβολές την 12η Αυγούστου (20 Αυγούστου για την Ελλάδα) έφυγε από τον προγραμματισμό της Warner Bros για την Αμερική με την εξής ανακοίνωση:

«Θα μοιραστούμε μαζί σας μια νέα ημερομηνία εξόδου του "Tenet", της πρωτότυπης και εντυπωσιακής ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν», δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρίας Τόμπι Εμεριχ. «Δεν μπορούμε να χειριστούμε το "Tenet" με τον τρόπο μιας παραδοσιακή παγκόσμιας εξόδου και τα μελλοντικά μας σχέδια προώθησης και διανομής θα αντανακλούν ακριβώς αυτό.»

Tetent

Τι σημαίνει αυτό, η μη παραδοσιακή έξοδος δηλαδή, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αφού μοιάζει αδύνατον για μια ταινία σαν το «Tenet» να βγει π.χ. στην Ευρώπη πριν την Αμερική ή να κυκλοφορήσει αρχικά σε μεμονωμένες, σχετικά ασφαλείς από την πανδημία, περιοχές και στη συνέχεια στις υπόλοιπες.

Αυτό, ωστόσο, αναμένεται να φανεί, καθώς η κατάσταση σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες παραμένει κρίσιμη λόγω της πανδημίας και άρα η Warner δεν μπορεί πια να περιμένει την ασφαλή επανέναρξη λειτουργίας των κινηματογράφων - η οποία, σημειωτέον, σύμφωνα με έρευνες δεν θα συνοδευτεί από την απρόσκοπτη επιστροφή και των θεατών που δηλώνουν την επιθυμία τους να πάνε σινεμά και μάλιστα για να δουν κάτι τόσο πολυαναμενόμενο όσο το «Tenet» αλλά ταυτόχρονα παραμένουν «διστακτικοί» και «καχύποπτοι» για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

«Ο σκοπός μας σε αυτή τη διαδικασία είναι να εξασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για τις ταινίες μας αλλά και να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αίθουσες που χρειάζονται νέο προϊόν όταν ανοίξουν ξανά με ασφάλεια», συνεχίζει ο Τόμπι Εμεριχ. «Δυστυχώς, η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, αναγκάζοντάς μας να αλλάξουμε τις ημερομηνίες εξόδου των ταινιών μας.»

Στην ίδια ανακοίνωση ο Εμεριχ επισημοποίησε πως το τρίτο μέρος του «The Conjuring» μεταφέρεται στις 4 Ιουνίου του 2021 από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 που ήταν προγραμματισμένο. Αυτό ίσως σημαίνει πως η Warner κρατάει ανοιχτή την πόρτα να είναι το «Tenet» η πρώτη ταινία που θα ανοίξει μαζί με την πλειονότητα των κινηματογράφων στον κόσμο, ακόμη κι αν αυτό γίνει το Σεπτέμβρη κι όχι τον Αύγουστο, όπως όλοι περίμεναν.