Buzz

«Ten Years»: Η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στο Χονγκ Κονγκ που δεν θα δουν ποτέ στην Κινα

στα 10

Το σπονδυλωτό φιλμ φαντάζεται την ζωή στο Χονγκ Κονγκ το 2025 όταν η Κινεζική πολιτική επιρροή θα είναι πιο ασφυκτική και ενοχλεί την επίσημη εξουσία.

«Ten Years»: Η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στο Χονγκ Κονγκ που δεν θα δουν ποτέ στην Κινα

Το 2025, το Χονγκ Κονγκ θα βρίσκεται περίπου στην μέση της πεντηκονταετούς περιόδου στην διάρκεια της οποίας θα προσαρτηθεί πλήρως στην Κίνα και σύμφωνα με τους δημιουργούς του «Ten Years», η ζωή στην χώρα θα είναι πλέον αφόρητη.

Η σπονδυλωτή ταινία που έγινε φέτος μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς σημειώνοντας εισπράξεις που άγγιξαν το ένα εκατομμύριο δολάρια -με ένα μπάτζετ 65.000- φαντάζεται το Χονγκ Κονγκ σε έναν ασφυκτικό εναγκαλισμό με την Κίνα η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες που οι κάτοικοί του γνωρίζουν τώρα.

Βαθιά πολιτικό, το φιλμ συνάντησε αρκετές δυσκολίες στο να γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει το μπάτζετ του, αλλά και στο να βρει τους πρωταγωνιστές του, αφού σχεδόν κανείς από τους αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας δεν ήθελε να εμπλακεί, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η συμμετοχή του σε ένα τέτοιο φiλμ θα σήμαινε αυτομάτως τον αποκλεισμό των ταινιών του από τα σινεμά της Κίνας και την επαγγελματική του αυτοκτονία.

ten years 607

Εν τούτοις το «Ten Years» γυρίστηκε και έγινε τεράστια επιτυχία και μάλιστα στα χθεσινά κινηματογραφικά βραβεία του Χονγκ Κονγκ κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας το οποίο παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος της ακαδημίας κινηματογράφου, αφού κανείς από τους ηθοποιούς της χώρας δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει.

ten years 607

Οσο για την Κινεζική τηλεόραση, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν μετέδωσε την απονομή ενώ και στις αναφορές των δελτίων ειδήσεων στα βραβεία, δεν ανακοινώθηκε αυτό της καλύτερης ταινίας. Λογικό αφού σύμφωνα με την επίσημη Κινέζικη θέση η ταινία είναι «σκοτεινή, παράλογη κι ένας ιός για το μυαλό».

Δείτε το τρέιλερ του «Ten Years»


Δείτε ακόμη:

Tags: ten years