Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κάνει γουέστερν!

στα 10

Το twitter πήρε φωτιά – ο Κουέντιν Ταραντίνο μοιάζει να ολοκλήρωσε το νέο του σενάριο και είναι γουέστερν!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κάνει γουέστερν!
Χρειάζεστε κάτι; Ο Φράνκ Νέρο ως πρώτος Τζάνγκο στην ταινία του Κορμπούτσι του '66

Δύο χρόνια μετά το «Inglourious Basterds» κι έχοντας συνέλθει από την απώλεια της αγαπημένης του μοντέζ, Σάλι Μένκε (αλλά πριν από το Kill Bill: Vol. 3), ο Ταραντίνο βγάζει ξανά τα πιστόλια από τις τσέπες κι ετοιμάζεται, λέει, για το φαρ γουεστ.

Ηρωάς του ο καλτ αγαπημένος των θαυμαστών του είδους, ο αρρενωπός και βρώμικος «Τζάνγκο». Το ρόλο ενσάρκωσε για πρώτη φορά ο Φράνκο Νέρο το 1966, στο ομότιτλο σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Κορμπούτσι. Από τότε έχουν γίνει καμιά δεκαπενταριά ταινίες όπου ο τυχοδιώκτης και λιγομίλητος Τζάνγκο σπέρνει το φόβο στις κωμοπόλεις της άγριας Δύσης. Η πρωτότυπη ταινία, ωστόσο, διεκδικεί ακόμα την πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο βίαιες ταινίες όλων των εποχών.

Με τα χρόνια ο Τζάνγκο πέρασε στην ιστορία ως σκοτεινό πρότυπο του Δυτικού κόσμου. Στην ταινία του ’66, ο Φράνκο Νέρο περιφέρεται σέρνοντας πάντα ένα φέρετρο, μέσα στο οποίο είναι φυλαγμένο ένα γιγαντιαίο οπλοπολυβόλο. Ναι, το χρησιμοποιεί κιόλας, για την ακρίβεια και με τα δύο του χέρια σπασμένα! Αυτή η φιγούρα έχει κάνει την εμφάνισή της σε video games, anime κι έχει εμπνεύσει το όνομα του Μπόμπα Φετ στα πρίκουελ του «Πολέμου των Αστρων».

Ας κάνουμε, λοιπόν, την πρόσθεση: ταινία είδους, συν γουέστερν, συν κινηματογραφικό παρελθόν, συν αναβίωση καλτ ήρωα, συν αμέτρητη βία, ίσον ταμάμ για τον Κουέντιν Ταραντίνο. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες!