Industry

Ταραντίνο και Νόλαν κατά του προνομιακού video on demand

στα 10

Ολο και περισσότεροι σκηνοθέτες υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή των αμερικανών αιθουσαρχών κατά της νέας υπηρεσίας που προσφέρει on demand ταινίες δύο μόλις μήνες μετά την έξοδο τους στις αίθουσες.

Ταραντίνο και Νόλαν κατά του προνομιακού video on demand

Ο λόγος για την υπηρεσία Video On Demand του DirecTV που ξεκίνησε τον Απρίλιο και σε συνεργασία με τα κινηματογραφικά στούντιο παρέχει μια προνομιακή εκδοχή του video on demand προσφέροντας ταινίες δύο μόλις μήνες μετά την έξοδο τους στις αίθουσες έναντι 29.95 δολαρίων, παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών αιθουσών και των κινηματογραφιστών. Και ενώ, η υπηρεσία δεν έδειξε να κερδίζει έδαφος ανάμεσα στο κοινό, μεγάλοι σκηνοθέτες ενώνουν τις δυνάμεις του εν όψει των μεγάλων κυκλοφοριών του καλοκαιριού που ενδέχεται να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την «αμφιλεγόμενη» υπηρεσία.

Ο Μάικλ Μπέι, ο Τζέιμς Κάμερον και ο Πίτερ Τζάκσον έχουν ήδη υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή γραμμένη από την Εθνική Συνομοσπονδία Αιθουσαρχών και η λίστα μεγαλώνει τώρα με τα ονόματα του Κρίστοφερ Νόλαν, του Κουέντιν Ταραντίνο, του Τζον Φαβρό, του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και άλλων.