Buzz

O Τακέσι Κιτάνο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το σινεμά. Το «Kubi» θα είναι η τελευταία ταινία του

στα 10

Ο 74χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός, θέλει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του.

O Τακέσι Κιτάνο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το σινεμά. Το «Kubi» θα είναι η τελευταία ταινία του

Ο Τακέσι Κιτάνο είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς σκηνοθέτες της χώρας τουμ εντός κι εκτός των συνόρων της, με μια καριέρα που μετρά κάμποσες δεκαετίες κι ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Από το «Kikujiru» και το «Zatoichi», έως τα «Πυροτεχνήματα» και το «Outrage: Coda» που ήταν η πιο πρόσφατη ταινία του, ο Κιτάνο έχει χτίσει το δικό του κοινό και το δικό του σινεμά κινούμενος ανάμεσα στα βίαια γκανγκστερικά έπη κι ένα πιο προσωπικό χαμηλότονο σινεμά.

Δείτε ακόμη: Ο Γουόνγκ Καρ Βάι σκηνοθετεί ξανά (ένα διαφημιστικό)

kubi 607

Το «Kubi» (που σημαίνει «λαιμός») θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει και είναι βασισμένη στο ομότιτλο δικό του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2019. Το φιλμ βρίσκεται στο στάδιο της προ παραγωγής κι ετοιμάζεται αν όλα πάνε καλά, για γυρίσματα τον ερχόμενο Μάιο.

takeshi kitano 607

To «Kubi» περιστρέφεται γύρω από ένα αληθινό γεγονός, την δολοφονία ενός πολέμαρχου σε έναν ναό του Κιότο το 1582, μια ιστορία που μοιάζει να είναι πασίγνωστη στην Ιαπωνία, που στην διάρκεια των αιώνων έχει ειπωθεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές κι ο Κιτάνο προσθέτει τώρα σε αυτές και τη δικιά του.

Δείτε επίσης: Οι αδελφοί Νταρντέν ετοιμάζουν την επόμενη ταινία τους «Τori et Lokita»