Buzz

Τα 70s της Πάτι Σμιθ στο σινεμά!

στα 10

Το «Just Kids», το βιβλίο της Πάτι Σμιθ για τη σχέση της με τον φωτογράφο Ρόμπερτ Μέιπλθορπ μεταφέρεται στον κινηματογράφο, ανοίγοντας την πόρτα σε μια από τις πιο συναρπαστικές εποχές του πανκ κινήματος.

Τα 70s της Πάτι Σμιθ στο σινεμά!
Ο Μέιπλθορπ και η Σμιθ όταν ήταν «απλώς παιδιά»!

Γραμμένο από την ίδια τη Σμιθ, το «Just Kids» είναι κάτι περισσότερο από αναμνήσεις για μια εποχή. Καταγράφοντας με τον χαρακτηριστικό της τρόπο (αυτόν που δεν έλειψε ποτέ από τη μουσική της), τη σχέση που θα της σημάδευε τη ζωή, η Σμιθ θυμάται τα χρόνια στο Chelsea Hotel με τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ, τα συναρπαστικά 70s στη Νέα Υόρκη και τα σκοτεινά μονοπάτια που θα οδηγούσαν και τους δύο στο να γίνουν οι εμβληματικές φιγούρες που είναι μέχρι και σήμερα.

Ετοιμο σενάριο, θα έλεγε κάποιος, αρκεί αυτό να το υπογράφει ο Τζον Λόγκαν, ο σεναριογράφος του «Μονομάχου» και του «Aviator», σε μια βιογραφία που θα βασίζεται στο βραβευμένο με το Εθνικό Βραβείο Μη Λογοτεχνικού Βιβλίου της Σμιθ και - όλοι ευχόμαστε - θα αναβιώσει με σύνεση και σεβασμό τη σκηνή του πανκ που κυριάρχησε τη δεκαετία του '70 στη Νέα Υόρκη, αλλάζοντας για πάντα το πρόσωπο της. Ευτυχώς, στο σενάριο συνεργάζεται και η ίδια η Σμιθ δίνοντας, φανταζόμαστε, τις απαραίτητες πινελιές αληθοφάνειας.

Επόμενη στάση, η ηθοποιός που θα επιλεχθεί για να υποδυθεί τη νεαρή Πάτι Σμιθ...