Buzz

Στη μαύρη λίστα της εβραϊκής κοινότητας προσθέστε «Ράσελ Κρόου»

στα 10

Δεν μασάει τα λόγια του, ούτε 140 χαρακτήρες τη φορά: ο Ράσελ Κρόου μέσω twitter επιτέθηκε στην αρχαία εβραϊκή παράδοση της περιτομής αποκαλώντας την «βάρβαρη» και «ηλίθια». Μazeltof Ράσελ - από εδώ ο Λαρς και ο Μελ.

Στη μαύρη λίστα της εβραϊκής κοινότητας προσθέστε «Ράσελ Κρόου»

Το γύρο του κόσμου έκαναν τα σχόλια του Ράσελ Κρόου στο twitter, προκαλώντας 762 σχόλια και απαντήσεις την ... πρώτη ώρα εμφάνισής τους. Ο οξύθυμος, ιδιοσυγκρασιακός σταρ επιτέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στην παράδοση της περιτομής και βρήκε μπροστά του την εβραϊκή κοινότητα.

«Βρίσκω την περιτομή βάρβαρο και ηλίθιο έθιμο. Ποιος είσαι εσύ να διορθώσεις τη φύση; Στα αλήθεια είναι ο ΘΕΟΣ που απαιτεί μία δωρεά δέρματος; Τα μωρά είναι από μόνα τους τέλεια, δε χρειάζονται επιδιόρθωση» έγραψε ο 47χρονος Νεο Ζηλανδός και ξεσήκωσε θύελλες.

Κάποιος του απάντησε ότι «υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την περιτομή» κι ο Κρόου τον αποκάλεσε «αγαθό». «Φίλε μου, ο άνθρωπος μέσα από την επιστήμη έχει διαπράξει εγκλήματα, μην είσαι αφελής».

Κάποιος άλλος του είπε ότι είναι θέμα υγιεινής. «Υγιεινής; Γιατί τότε δε ράβεις και τον κώλο σου;» νευρίασε ο γνωστός για το τακτ του Κρόου.

Μόλις πήρε τις πρώτες απαντήσεις, συνέχισε: «Πάντα θα υποστηρίζω τα δικαιώματα των βρεφών, πάντα θα πιστεύω στο Θεό, ποτέ όμως στις ερμηνείες των ανθρώπων για το τι ο Θεός απαιτεί από εμάς..»

Και λίγο πριν το τέλος της μέρας έστειλε και το τελειωτικό χτύπημα: «Για να τελειώνουμε: αν αισθάνεστε ότι είναι δικαίωμά σας να ακρωτηριάζετε τα παιδιά σας, κάντε μου τη χάρη και σβήστε με από το λογαριασμό σας και άντε και γ...μηθείτε. Προτιμώ να είμαι πατέρας κι όχι αγροίκος»

Ενας από τους πρώτους που του απάντησαν εκνευρισμένα ήταν ο Ιλαϊ Ροθ. «Τι συμβαίνει Ράσελ; Αν είχες κάτι να μου πεις γιατί δεν το έκανες στο γύρισμα;» του έγραψε ο σεναριογράφος του «The Man With the Iron Fist» στο οποίο ο Κρόου πρωταγωνιστεί.

Από την Παρασκευή κιόλας τα ποστ του Κρόου είχαν διαγραφεί και αντ' αυτών υπήρχε η ... απολογία του (απορούμε πραγματικά: τι μπορεί να μεσολάβησε;) «Η αγάπη μου για όλους τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και φυλών είναι μεγάλη και βαθιά. Λυπάμαι πολύ αν είπα πράγματα που προκάλεσαν πόνο. Μπορεί να έχω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις αλλά συνειδητοποιώ τώρα ότι κάποιοι μπορεί να τις διάβασαν ως απαξίωση και χλευασμό της πίστης τους. Λυπάμαι πολύ»

Ο ίδιος ο Ροθ επίσης βγήκε να υπερασπιστεί τον Κρόου, πετώντας σπόντες για το «Hollywood Reporter» που ήταν το πρώτο που μετέδωσε την είδηση: «Για όλα φταίνε τα μίντια: προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους σταρ χρησιμοποιούν το twitter μεταφέροντας τα πάντα με κίτρινο τρόπο! Ο Ράσελ δεν είναι ασεβής και δεν είναι ρατσιστής. Αυτό που συμβαίνει είναι απαίσιο!»