Buzz

Στη Γαλλία η επόμενη ταινία του Λάρι Κλαρκ

στα 10

Με μία ταινία να διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ της Ρώμης, ο Λάρι Κλαρκ ετοιμάζει ήδη την επόμενη, με οικείους ήρωες και θέμα, αλλά αλλαγή ντεκόρ!

Στη Γαλλία η επόμενη ταινία του Λάρι Κλαρκ

Το γαλλικό κρατικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης του Ιλ-ντε-Φρανς, ανακοίνωσε τις ταινίες που θα υποστηρίξει την ερχόμενη χρονιά τους κι ανάμεσά τους βρίσκεται το «The Smell of Us», η επόμενη ταινία του δοξαστή της Americana, του φωτογράφου και σκηνοθέτη Λάρι Κλαρκ.

Η ταινία θα είναι η έβδομη μεγάλου μήκους του Λάρι Κλαρκ, με αφετηρία το «Kids» το 1995 και τελευταίο πόνημα το «Marfa Girl», που θα διαγωνιστεί τον άλλο μήνα στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Ενδιάμεσοι σταθμοί τα «Another Day in Paradise», «Bully», «Ken Park» και «Wassup Rockers».

Το σενάριο του «The Smell of Us» έχει γράψει ο Γάλλος Ματιέ Λαντέ και παρακολουθεί του έφηβους φίλους που μοιράζονται το πάθος τους για το – μαντέψτε – σκέιτ και την οργή τους για τις διαλυμένες οικογένειές τους. Σε μια παρόρμηση της στιγμής οι δυο φίλοι γίνονται μέλη μιας online υπηρεσίας συνοδών. Η Μαρί και ο Πάκμαν, ένα χαοτικό ζευγάρι, είναι κι εκείνοι μέρος της ίδιας ομάδας. Η κάθοδος στον κόσμο της βίας και της παρανομίας θα αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο της σύγχρονης ανθρωπότητας και θα φέρει στην επιφάνεια κρυφές διαστροφές που θα απαγορεύσουν στους νεαρούς ήρωες να ονειρεύονται ένα ομορφότερο μέλλον.

Η ταινία θα γυριστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, για 35 μέρες, στο Ιλ-ντε-Φρανς, με συνολικό προϋπολογισμό 3,45 εκ. ευρώ, από τα οποία ο τοπικός οργανισμός θα συνεισφέρει τις 396.000. Το «The Smell of Us» θα διανεμηθεί στη Γαλλία από την Mars Films, ενώ τις διεθνείς πωλήσεις του χειρίζεται η Wild Bunch.

Στο ίδιο πρόγραμμα εγκρίθηκε η ενίσχυση του «Mood Indigo» του Μισέλ Γκοντρί, του «Violette» του Μαρτέν Προβόστ, το «La Crème de la Creme» του Κιμ Σαπιρόν, το «Terre Battue» του Στεφάν Ντεμουστιέ, το «La Marche» του Βέλγου Ναμπίλ Μπεν Γιαντίρ και το «Tomorrow Never Knows», από τον Ρουμάνο σκηνοθέτη Αντρέι Ουζίτσα.