Φεστιβάλ / Βραβεία

«So may we start?»: Οι Sparks αρχίζουν το τραγούδι για το «Annette» του Λεός Καράξ

στα 10

Πρώτο δείγμα από το soundrack του νέου μιούζικαλ του Λεός Καράξ με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ανταμ Ντράιβερ που θα ανοίξει επίσημα το 74ο Φεστιβάλ Καννών.

«So may we start?»: Οι Sparks αρχίζουν το τραγούδι για το «Annette» του Λεός Καράξ

«Οι χαρακτήρες της ταινίας ζουν και αναπνέουν μέσα από την ευαισθησία, τον τόνο και τους στίχους της μουσικής. Στο "Annette" όλοι οι διάλογοι είναι τραγούδια. Ηταν μια τεράστια πρόκληση, αλλά από αυτές που σε κάνουν εξαιρετικά υπερήφανο.»

Ετσι περιγράφουν οι Sparks την εμπειρία του «Annette», της νέας ταινίας του Λεός Καράξ, στην οποία υπογράφουν (και) το σενάριο αλλά κυρίως τη μουσική η οποία δεν σταματάει από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αφού το φιλμ είναι ένα μιούζικαλ στην παράδοση των μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί, τραγουδισμένο από τους πρωταγωνιστές του (την Μαριόν Κοτιγιάρ, τον Ανταμ Ντράιβερ και τον Σάιμον Χέλμπεργκ) και έτοιμο πλέον μετά από πολύχρονη αναμονή για να ανοίξει και επίσημα το 74ο Φεστιβάλ Καννών τον Ιούλιο του 2021.

Annette 607

Annette 607

«Στην αρχή το "Annette" γράφτηκε σαν ακόμη ένα άλμπουμ των Sparks. Μόνο που αυτή τη φορά η ιστορία θα παρουσιαζόταν από τρεις βασικούς χαρακτήρες, μια μικρή ομάδα που θα μας επέτρεπε να παρουσιάσουμε την "όπερα" ζωντανά σε περιοδεία. Η μουσική, η ιστορία και το άλμπουμ ολοκληρώθηκαν και ακριβώς σε αυτό το σημείο έγινε η μεγάλη παράκαμψη στη διαδρομή. Μετά τη συνάντησή μας με τον Λεός στις Κάννες, νιώσαμε τρομερή συγγένεια και του στείλαμε το δίσκο χωρίς να περιμένουμε τίποτα από αυτόν, εκτός από το να ακούσει τι καινούριο είχαμε ετοιμάσει. Μας είπε πως του άρεσε πολύ και ότι θέλει να γίνει το επόμενό του πρότζεκτ. Μας εξέπληξε ευχάριστα. Σαν φανατικοί θαυμαστές του σινεμά του, το να συνειδητοποιούμε ότι θα σκηνοθετήσει μια δική μας ταινία ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.»

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από την ταινία μοιάζει να είναι και το εναρκτήριο της ταινίας:


«Ανακάλυψα τους Sparks όταν ήμουν 14», δηλώνει ο Λεός Καράξ. «Εκλεψα ένα αντίτυπο του "Propaganda" από ένα μαγαζί στη Λα Ντεφάνς γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο. Λίγο αργότερα θα τους έβλεπα ζωντανα΄στο Ολυμπιά στο Παρίσι. Το "Propaganda" αλλά και το επόμενο άλμπουμ τους, το "Indiscreet" έγιναν κομμάτι της ζωής μου. Τα τραγούδια τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο χαρούμενα τραγούδια που γνωρίζω (αν και είναι πολύ συγκινητικά την ίδια στιγμή). Για μένα τα τραγούδια των Sparks είναι σαν το σπίτι της παιδικής ηλικίας, χωρίς τα φαντάσματα. Χωρίς τα τραγούδια τους, δεν νομίζω ότι ποτέ θα έκανα κάτι που είχα ονειρευτεί από τότε που ξεκίνησα το σινεμά, μια "ταινία σε μουσική".»

Sparks Annette Studio 607 Οι Sparks στο στούντιο με την Μαριόν Κοτιγιάρ

Από τα λίγα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, αλλά και από το υπέροχο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από έναν stand-up κωμικό και τη σύζυγό του, τραγουδίστρια όπερας - η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα όταν θα γεννηθεί η κόρη τους, Ανέτ, με ένα απρόσμενο χάρισμα.

Το Amazon έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ.

Annette Poster 607