Buzz

Slacker 2011

στα 10

Η σημαδιακή πρώτη ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έγινε είκοσι χρόνων και το γιορτάζει με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Slacker 2011

Άλλοι θα αρκούνταv σε μια απλή, επέτειακή επανέκδοση, αλλά ο καθώς για το Όστιν του Τέξας, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, είναι κάτι σαν προστάτης άγιος των κινηματογραφιστών του, ο εορτασμός των εικοστών γενεθλίων του Slacker, όφειλε να είναι ξεχωριστός.

Μια από τις ταινίες που έβαλαν το ανεξάρτητο σινεμά στο χάρτη, ανακοίνωσε την άφιξη ενός μεγάλου ταλέντου και μεταμόρφωσε το Όστιν σε κάτι σαν τη Μέκκα των ανεξάρτητων Αμερικανών κινηματογραφιστών, θα σβήσει κεράκια με ένα ρημέικ.

Ένα ρημέικ όμως, που φυσικά, όπως και η πρωτότυπη ταινία δεν θα έχει τίποτα συνηθισμένο. Η Austin Film Society ανέθεσε σε 23 σκηνοθέτες από την πόλη, να γυρίσουν ο καθένας από μια σκηνή του φιλμ, χρησιμοποιώντας τους ίδιους διαλόγους και τις ίδιες τοποθεσίες (όπου είναι δυνατόν) με αυτές της αυθεντικής ταινίας.

Το αποτέλεσμα που μοιάζει σαν ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον πείραμα και μια μοναδική ευκαιρία συνεργασίας για μια καινούρια γενιά δημιουργών, έχει τις ευλογίες του ίδιου του Λινκλέιτερ, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα είναι παρών στην πρώτη του προβολή στις 31 Αυγούστου.