Buzz

17 φορές που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον

στα 10

Η αγαπημένη οικογένεια του Σπρίνγκφιλντ και οι προφητικές της ικανότητες σε μια σειρά από προβλέψεις που κοίταξαν στο μέλλον (χωρίς καν να το γνωρίζουμε).

17 φορές που οι Simpsons προέβλεψαν το μέλλον

Η αγαπημένη animated οικογένεια όλων του Σπρίνγκφιλντ, έχει καταφέρει να γίνει Πυθία και, γιατί όχι, αρκετές φορές μάλιστα, Κασσάνδρα, προβλέποντας κάποια πράγματα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (ή τουλάχιστον αρκετά κοντά σε αυτή). Το Entertainment Weekly μάζεψε τις προφητείες...

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις φορές που οι Simpsons μας άνοιξαν το παράθυρο στο μέλλον χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Δείτε ακόμα: Οι καλύτερες αναφορές των Simpsons σε ταινίες της Disney

simpsons 607

«Lisa the Greek» | Σεζόν 3, Επεισόδιο 14 | 1992 – Στο επεισόδιο αυτό, ο Χόμερ ανακαλύπτει πως η Λίσα μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα παιχνιδιών ράγκμπι. Οταν το ανακαλύπτει κάνει μια τελευταία πρόβλεψη για το Super Bowl: οι Washington Redskins θα νικήσουν εάν αγαπάει ακόμα τον πατέρα της, ενώ οι Buffalo Bills εάν δεν τον αγαπάει. Κέρδισαν οι Washington Rediskins… Λίγες μέρες μετά την προβολή του επεισοδίου, οι Washington κέρδισαν στο Super Bowl XXVI. Την επόμενη χρονιά το επεισόδιο ξαναπαίχτηκε, αυτή την φορά αλλάζοντας τις ομάδες με τους Dallas Cowboys και Buffalo Bills αντίστοιχα για το SuperBowl XXVII. Πάλι νίκησαν οι Cowboys. Και την επόμενη χρονιά ξανά το ίδιο και πάλι κέρδισαν. Από τότε έχουν προβάλει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο επεισόδιο και πάντα πετυχαίνουν την νικητήρια ομάδα.

simpsons 607

«Homer The Bat» | Σεζόν 3, Επεισόδιο 17 | 1992 – Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο μπειζομπολίστας των Yankees, Ντον Μάτινγκλι, ο οποίος προσελήφθη για να παίξει στην ομάδα του πυρηνικού εργοστασίου που δουλεύει ο Χόμερ, έκατσε στο πάγκο τελικά επειδή δεν άρεσε στον κ. Μπερνς το πώς κούρεψε τις φαβορίτες του. Στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης των Yankees Τζόρτζ Στάινμπρενερ, είχε πει στον μάνατζερ της ομάδας να μην αφήσει κανέναν να παίξει εάν δεν ακολουθούσε τον κανονισμό του να είναι όλοι φρεσκοκουρεμένοι. Ο Μάτινγκλι έκατσε στον πάγκο γιατί δεν κουρεύτηκε. Αν και το συγκεκριμένο συμβάν έγινε έξι μήνες πριν το επεισόδιο προβληθεί, ο Μάτινγκλι ηχογράφησε τις ατάκες του για την σειρά έναν μήνα πριν.

simpsons 607

«$pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)» | Σεζόν 5, Επεισόδιο 10 | 1993 – Οι μάγοι Σάιγκφριντ και Ρόι, δέχονται επίθεση από την λευκή τους τίγρη της Μπενγκάλι. 10 χρόνια μετά, το 2003, ο Ρόι Χορν δέχεται επίθεση από την λευκή τίγρη που είχαν στο σόου τους, μένοντας παράλυτος.

simpsons 607

«Lisa’s Wedding» | Σεζόν 6, Επεισόδιο 19 | 1995 – Η Λίσα επισκέπτεται μια χαρτορίχτρα η οποία την μεταφέρει στο 2010, όπου και μιλάει με την μητέρα της μέσω ενός τηλεφώνου με βίντεο, με την ονομασία Picture Phone. Στην πραγματικότητα μπορεί πολλές φορές να έχουμε δει κάτι παρόμοιο, αλλά μαντέψτε πότε ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε το FaceTime για τα iPhone; Πολύ σωστά, το 2010.

simpsons 607

«Lard of the Dance» | Σεζόν 10, Επεισόδιο 1 | 1998 – Στο επεισόδιο αυτό ο Χόμερ επιστρατεύει τον Μπαρτ να τον βοηθήσει να κλέψουν λαρδί από το Crusty Burger και το σχολείο του, έτσι ώστε να βγάλουν λεφτά. Στην πραγματικότητα, η συνεχόμενη αύξηση του πετρελαίου έκανε αρκετούς το 2008 να αρχίζουν να κλέβουν τόνους λαρδί από επιχειρήσεις, όπως ένας στην Αμερική έκλεψε 300 γαλόνια λαρδί από το Burger King.

simpsons 607

«The Wizard of Evergreen Terrace» | Σεζόν 10, Επεισόδιο 2 | 1998 – Στο επεισόδιο αυτό ο Χομερ κάθεται μπροστά από έναν πίνακα με μια εξίσωση. Στην πραγματικότητα εάν λύναμε την εξίσωση αυτή θα βρίσκαμε τη μάζα του Σωματιδίου Χιγκς (γνωστό και ως το Σωματίδιο του Θεού), το οποίο ανακαλύφθηκε το 2012. Ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς Ντέιβιντ Κόεν – ο οποίος έχει πτυχίο φυσικής από το Χάρβαρντ και πληροφορικής από το Μπέρκλεϊ – ζήτησε από τον φίλο του Σκιμινόβιτς – αστροφυσικό στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια – να του γράψει την συγκεκριμένη εξίσωση.

simpsons 607

«When You Dish Upon a Star» | Σεζόν 10, Επεισόδιο 5 | 1998 – Στο επεισόδιο αυτό ο Χόμερ δουλεύει ως προσωπικός βοηθός των Κιμ Μπάσινγκερ και Αλεκ Μπόλντγουιν. Γίνεται αναφορά στη 20th Century Fox (a division of Walt Disney Co.). To 2017 η Disney αγόρασε την 20th Century Fox.

Simpson Tide | Σεζόν 9, Επεισόδιο 19 |1998** - Στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ρώσος διπλωμάτης επιβεβαιώνει πως η Σοβιετική Ενωση δεν έχει διαλυθεί και ότι αυτό ήταν ένα κόλπο, αλλάζει το ταμπελάκι της χώρας μπροστά του από Ρωσία σε Σοβιετική Ενωση και ακολουθούν εικόνες από τη Μόσχα, από το τείχος του Βερολίνου που υψώνεται ξανά και τον Λένιν να ανασταίνεται. Πολλοί θεώρησαν - εν έτει 2022 - ότι οι Simpsons είχαν προβλέψει όχι μόνο τη μανία του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και την εισβολή στην Ουκρανία.

simpsons 607

«Bart to the Future» | Σεζόν 11, Επεισόδιο 17 | 2000 – Σε ένα ακόμα επεισόδιο που μας δίνει μια ματιά στο μέλλον των χαρακτήρων, η Λίσα είναι Πρόεδρος της Αμερικής και λέει στους υπουργούς της πως «όπως όλοι γνωρίζεται έχουμε κληρονομήσει μια τεράστια οικονομική κρίση από τον Πρόεδρο Τραμπ» πριν πει πως η Αμερική κήρυξε πτώχευση. Το 2016 ο Τραμπ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αμερική, και πριν λίγες μέρες το χρηματιστήριο της Αμερικής είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε μια μόνο μέρα λόγω κοροναϊού. Μετά την ορκομωσία της Κάμαλα Χάρις, τον Ιανουάριο του 2021, όλοι κατάλαβαν πως τα ρούχα της Λίσα στο συγκεκριμένο επεισόδιο προέβλεψαν το τι θα φορούσε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

simpsons 607

«Midnight Rx» | Σεζόν 16, Επεισόδιο 6 | 2005 – Οι Χόμερ, Νεντ, Απού και ο παππούς Σίμπσον πάνε ένα ταξίδι στον Καναδά, όπου κάποιος προσφέρει στον Νεντ ένα τσιγαριλίκι και μαθαίνουν πως είναι νόνιμο στον Καναδά. Το 2018, ο Καναδάς έκανε μόνιμη την χρήση μαριχουάνας.

simpsons 607

«The Simpsons Movie» | 2007 – Σε κάποια στιγμή στην ταινία των Simpsons η Μαρτζ λέει στην Λίσα πως αποκλείεται η αμερικανική κυβέρνηση να ακούει τις συνομιλίες όλων των πολιτών, μόνο που στην αμέσως επόμενη σκηνή δείχνει υπαλλήλους της NSA σε ένα τεράστιο δωμάτιο να ακούν φυσικά τους πάντες. Το 2013 ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ένας πρώην υπάλληλος της CIA, αποκάλυψε πως η NSA παρακολουθεί τους πάντες με τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματά της.

simpsons 607

«Treehouse of Horror XIX» | Σεζόν 20, Επεισόδιο 4 | 2008 – Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές της Αμερικής, έδειχνε τον Χόμερ να προσπαθεί να ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά το μηχάνημα έδινε την ψήφο του στον Τζον ΜακΚέιν, όχι μία, όχι δύο αλλά έξι φορές. Στην πραγματικότητα το 2012 αποκαλύφθηκε πως ένα μηχάνημα αντάλλαζε τις ψήφους του Ομπάμα με εκείνες του Μιτ Ρόμνεϊ.

simpsons 607

«Elementary School Musical» | Σεζόν 22, Επεισόδιο 1 | 2010 – Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Μάρτιν δείχνει τον πίνακά με τις προβλέψεις τους για το βραβείο Νόμπελ, και ο Μιλχάουζ λέει πως Φιλανδός καθηγητής οικονομικών του ΜΙΤ Μπενγκτ Χόλστρομ θα κερδίσει στα οικονομικά, ενώ το Database προβλέπει πως ο Ολλανδός χημικός Μπεν Φαρίνγκα θα κερδίσει στην χημεία. Το 2016 και οι δυο τους κέρδισαν το πρώτο τους Νόμπελ.

simpsons 607

«Boy Meets Curl» | Σεζόν 21, Επεισόδιο 12 | 2010 – Ο Χόμερ και η Μάρτζ δημιουργούν μια ομάδα κέρλιγνκ και κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο με την Σουηδία να κερδίζει το ασημένιο, όπως έγινε και στους Ολυμπιακούς του 2018.

simpsons 607

«Politically Inept, with Homer Simpson» | Σεζόν 23, Επεισόδιο 10 | 2012 – Ο Χόμερ είναι προσκεκλημένος σε μια πολιτική εκπομπή και στα νέα που περνούν από κάτω κάποια στιγμή γράφει «η Ευρώπη βάζει την Ελλάδα στο Ebay». Οπως όλοι γνωρίζουμε, η χώρα μας είχε λάβει δάνεια υποστήριξης το 2010 και 12 – οπότε υπήρχε μια βάση για το συγκεκριμένο αστείο – αλλά το 2015 απορρίφθηκε ένα τρίτο δάνειο από το ΔΝΤ. Η χώρα μας έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα η οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει το δάνειο στο ΔΝΤ, οδηγώντας τις χρηματιστηριακές αγορές να υποχωρήσουν εν μέσω των φόβων ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη.

simpsons 607

«You Don’t Have to Live Like a Referee» | Σεζόν 25, Επεισόδιο 16 | 2014 – Το επεισόδιο έδειχνε την διαφθορά μέσα στην FIFA με τον αντιπρόεδρο της να συλλαμβάνεται στο τέλος, κάτι που έγινε και στην πραγματικότητα το 2015, μόνο που τότε συνελήφθησαν αρκετά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

simpsons 607

«Lisa Goes Gaga» | Σεζόν 23, Επεισόδιο 22 | 2012 – Στο επεισόδιο αυτή η Lady Gaga πετάει πάνω από το κοινό κρεμασμένη σε καλώδια, κάτι που έκανε για πρώτη φορά το 2017 στο ημίχρονο του Super Bowl.

Διαβάστε ακόμα: Οι Simpsons είχαν προβλέψει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, δεκαέξι χρόνια πριν!