Φεστιβάλ / Βραβεία

Βερολίνο 2023: To «She Came to Me» της Ρεμπέκα Μίλερ θα ανοίξει την #Berlinale23

στα 10

H νέα ταινία της Μίλερ, η οποία θα παιχτεί εκτός συναγωνισμού, θα σημάνει και την αρχή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2023.

Βερολίνο 2023: To «She Came to Me» της Ρεμπέκα Μίλερ θα ανοίξει την #Berlinale23

Η νέα ταινία της Ρεμπέκα Μίλερ «She Came to Me» θα ανοίξει φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Πίτερ Ντίνκλατζ και Αν Χάθαγουεϊ και αφηγείται την ιστορία ενός συνθέτη, του Στίβεν Λάουντεμ, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει την όπερα η οποία και θα σημάνει τη μεγάλη του επιστροφή. Ωστόσο, ενώ αναζητά έμπνευση, βρίσκει πολύ περισσότερα από όσα περίμενε.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης και οι Μαρίζα Τομέϊ, Τζόανα Κουλιγκ και Μπράιν ντ’ Αρσι Τζέιμς, θα προβληθεί στο φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού. Οι διευθυντές της Berlinale Μαρλέτ Ρίζενμπικ και Κάρλο Τσάτριαν δήλωσαν πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανοίγουμε αυτό το φεστιβάλ με μια ακαταμάχητη κωμωδία που βασίζεται στις καθημερινές συγκρούσεις της δυτικής κοινωνίας. Οι χαρακτήρες, που συνελήφθησαν από τη Ρεμπέκα Μίλερ και ενσαρκώθηκαν από φανταστικούς ηθοποιούς επιλέγουν να ακολουθήσουν την έμπνευση της στιγμής αντί να καθοδηγούνται από τις κοινωνικές νόρμες.»

Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως η Κρίστεν Στιούαρτ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της φετινής Berlinale, ενώ θα παιχτεί και το «The Fabelmans» σε μια ειδική προβολή όπου το φεστιβάλ θα τιμήσει με ένα ειδικό βραβείο τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εδώ για να σας μεταφέρει, ζωντανά, όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς.