Industry

Ο ΣΑΠΟΕ αναφορικά με το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Ο ΣΑΠΟΕ για τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν όσο αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης 367 προτάσεων που εκκρεμούσαν για πάνω από δύο χρόνια.

Flix Team
Ο ΣΑΠΟΕ αναφορικά με το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την επιστολή που έστειλε πριν λίγο ο ΣΑΠΟΕ.


Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων χαιρέτισε από την πρώτη στιγμή το διορισμό του σημερινού Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, προεδρεύοντος του κ. Μάρκου Χολέβα, από το ΥΠΠΟΑ ως μια κίνηση αναγνώρισης της σύγχρονης, υγιούς κι εξωστρεφούς κινηματογραφικής κοινότητας της χώρας.

Η θέση αυτή επιβεβαιώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας ένα οργανισμό που, υπό την καθοδήγηση και τις αποφάσεις του συγκεκριμένου Δ.Σ. του, καταφέρνει να γεφυρώσει κενά και παλινωδίες ετών.

Μιλάμε, φυσικά, για το γεγονός ότι από την ημέρα διορισμού του νέου Δ.Σ. την 25η Σεπτέμβρη του 2020 μέχρι σήμερα, το ΕΚΚ κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης 367 προτάσεων που εκκρεμούσαν για πάνω από δύο χρόνια, προκαλώντας προβλήματα ουσιώδη και εξευτελιστικά για τους Έλληνες παραγωγούς.

Μιλάμε, επίσης, για το γεγονός ότι μέσα στους 8 μήνες υπηρεσίας του Δ.Σ., το ΕΚΚ κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης και δημοσίευσης του νέου Χρηματοδοτικού Κανονισμού του οργανισμού, που εκκρεμούσε για πάνω από 8 χρόνια, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και διεθνή οργανισμό στο πλευρό των επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς μέρα δημοσιοποίησης όλων αυτών, αντί για συγχαρητήρια, ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας για «αμφιλεγόμενες» και «διαβλητές» διαδικασίες αξιολόγησης δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι μια ακόμη θλιβερή υπενθύμιση ότι, δίπλα στους ενεργούς κι εξωστρεφείς επαγγελματίες του ελληνικού κινηματογράφου, θα υπάρχουν πάντα κι αυτοί που αντιμετωπίζουν το επάγγελμά μας με λογικές παρωχημένες και με μικρόνοια.

Οι φωνές αυτές ήταν και παραμένουν μειοψηφία κι, ως τέτοιες, θα απομονωθούν από τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού κινηματογράφου.

ΣΑΠΟΕ