Φεστιβάλ / Βραβεία

Sala Web 2019: Δείτε επιλεγμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας στο σπίτι σας!

στα 10

Το Festival Scope και το Sala Web φέρνουν τη Μόστρα σπίτι σας και σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε επιλεγμένες ταινίες από το φετινό πρόγραμμα, σαν να βρίσκεστε στο Λίντο.

Flix Team
Sala Web 2019: Δείτε επιλεγμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας στο σπίτι σας!

To Φεστιβάλ Βενετίας ήταν το πρώτο που δοκίμασε να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφόφιλους σε όλον τον κόσμο να ζήσουν λίγη από την εμπειρία του ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να βρεθούν στο Λίντο. Μέσω του Sala Web, πρόσφερε επιλεγμένες ταινίες από τα προγράμματά του, σε ταυτόχρονη μετάδοση με την παγκόσμια πρεμιέρα τους, και δημιούργησε ένα φανατικό κοινό που κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία να ζήσει την εμπειρία.

Το φετινό όγδοο Sala Web, σε συνεργασία πάντοτε με το Festival Scope, προβάλλει ταινίες από τους Ορίζοντες, ταινίες από το πρόγραμμα του Biennale College και ταινίες από το Εκτός Διαγωνιστικού πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα των ντοκιμαντέρ.

Sala Web 2019

Βρείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Venice Sala Web 2018 (χτυπώντας στον τίτλο της κάθε ταινίας μπορείτε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Festival Scope για να αγοράσετε το εισιτήριό σας), Υπάρχουν και ταινίες που δεν είναι διαθέσιμες για προβολή στην Ελλάδα.

The Scarecrows

The Scarecrows του Νουρί Μπουζίντ (Τυνησία, Μαρόκο, Λουξεμβούργο, 2019, 98') - Sconfini Nouri Bouzid - Από 29 Αυγούστου μέχρι 19 Σεπτεμβρίου

Το 2013, οι εικοσάχρονες Ζίνα και ο Ντιο επιστρέφουν στην Τυνησία από τα σύνορα της Συρίας. Η Ζίνα έχει αποχωριστεί το δύο μηνών παιδί της και η Ντίο μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Δύο γυναίκες δικηγόροι αναλαμβάνουν τη δικαίωσή τους.

Just 6.5

Just 6.5 του Σαεέντ Ρουσταέε (Ιράν, 2019, 135') - Ορίζοντες - Από 3 μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου

Ηταν 1 εκατομμύριο χρήστες όταν ξεκίνησα να δουλεύω στην αστυνομία, και μετά από όλα αυτά τα χρόνια συλλήψεων, φυλακίσεων και θανάτων, οι χρήστες έφτασαν του 6.5 εκατομμύρια.

Collective

Collective του Αλεξάντερ Νανάου (Ρουμανία, Λουξεμβούργο, 2019, 109') - Εκτός Διαγωνιστικού - Από 4 μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου

Καταγραφή των γεγονότων που ακολούθησαν την τραγωδία που συνέβη στο κλαμπ Colectiv στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2015, όταν 65 νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

The Criminal Man

The Criminal Man του Ντιμίτρι Μαμούλια (Γεωργία, Ρωσία, 2019, 135΄) - Ορίζοντες - Από 5 μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου

Η βαρετή ζωή ενός μηχανικού αναστατώνεται όταν γίνεται κατά λάθος μάρτυρας ενός φόνου. Επιστρέφει συνεχώς στο σημείο του εγκλήματος και αρχίζει να παθαίνει εμμονή με τη δολοφονία. Σύντομα θα νιώσει την ανάγκη να αποκτήσει ένα όπλο.

Zumiriki 607

Zumiriki του Οσκαρ Αλεγκρία (Ισπανία, 2019, 122') - Ορίζοντες - Από τις 6 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου

Είναι δυνατόν να ταξιδέψεις δύο φορές πίσω στην ίδια ανάμνηση; Χτίζοντας μια καλύβα σε μια απομονωμένη ακτή ποταμού, απέναντι από το νησί όπου γεννήθηκε και το οποίο εξαφανίστηκε μετά από το χτίσιμο ενός φράγματος, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να επιστρέψει στο αόρατο μέρος της παιδικής του ηλικίας. Μια ταινία - ημερολόγιο ενός ερημίτη σε έναν χαμένο παράδεισο. Τέσσερις μήνες, δύο χήνες, ένας μικρός κήπος με λαχανικά και ένα ρολόι που σταμάτησε για πάντα όταν η ώρα έδειξε 11.36 και 23 δευτερόλεπτα.

Sala Web 2019

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.