Buzz

Οι ηθοποιοί ψηφίζουν «Black Panther» στα SAG Awards

στα 10

Η ταινία του Ράιαν Κούγκλερ κέρδισε το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, αυτό της καλύτερης ερμηνείας του συνολικού καστ. Στις αντίστοιχες τηλεοπτικές κατηγορίες βραβεύτηκαν τα «The Marvelous Mrs. Maisel» και «This Is Us».

Οι ηθοποιοί ψηφίζουν «Black Panther» στα SAG Awards

Η βράβευση του «The Black Panther», στην κορύφωση της βραδιάς, έμοιαζε με έκπληξη και για τους ίδιους τους ηθοποιούς του, καθώς ανεβαίνοντας στην σκηνή, γεμάτη χαρά, παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν ετοιμάσει κανενός είδους λόγο κι ο Τσάντγουικ Μπόουζαμν χρησιμοποιησε τον τίτλο του τραγουδιού της Νίνα Σιμόν «To be Young Gifted and Black», για να πει ευχαριστώ.

Δείτε ακόμη: Οscars 2019: Ολες οι υποψηφιότητες (εκεί όπου σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενη»)

glen close sag awards 2019 607 Γκλέν Κλόουζ

Το μπορεί να σημαίνει αυτό για τα Οσκαρ; Οχι πάρα πολλά είναι η αλήθεια, καθώς τα τελευταία 23 χρόνια, τα SAG και το Οσκαρ καλύτερης ταινίας έχουν συμπέσει έντεκα φορές, αντίθετα το Οσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου έχει συμπέσει με αυτό των SAG κάθε φορά τα τελευταία έξι χρόνια, κάτι που ανεβάζει τις πιθανότητες της Γκλεν Κλόουζ που κερδισε χθες στην επερχόμενη οσκαρική απονομή.

Rami MALEK sag awards 2019 607 Ραμί Μαλέκ

Ευχαριστώντας για το βραβείο της μίλησε για την δύναμη της ηθοποιίας λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από δυο μάτια που κοιτάζουν μέσα σε δυο άλλα μάτια», ενώ ο Ραμί Μαλέκ που κέρδισε το SAG καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για το «Bohemian Rhapsody» φανερά συγκινημένος μίλησε για τον Φρέντι μέρκιουρι λέγοντας «άντλησα δύναμη από αυτόν στο να παίρνεις θέση και να ζεις την ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο, να είσαι αυτό ακριβώς που θες και στο να καταφέρνεις όλα όσα επιθυμείς».

mahersala ali sag awards 2019 607 Μαχερσάλα Αλί

Ο Μαχερσάλα Αλί, κέρδισε το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου, το οποίο είχε πάρει ξανά πριν από δύο χρόνια για την ερμηνεία που λίγο αργότερα του έφερε το αντίστοιχο Οσκαρ στο «Moonlight», ενώ η Εμιλι Μπλαντ, απούσα από τις υποψηφιότητες της Ακαδημίας κέρδισε για το «Ενα Ησυχο Μέρος» (ήταν υποψήφια και στην κατηγορία Α’ Γυναικείου για το «Η Μέρι Πόπινς Επιστρέφει»), «κλέβοντας» το βραβείο από την Εϊμι Ανταμς του «Vice» που έμοιαζε το φαβορί.

emily blunt sag awards 2019 607 Εμιλι Μπλαντ

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ, το οποίο είχε συνολικά της περισσότερες υποψηφιότητες έφυγε δίχως κανένα βραβείο, ένω κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το «BlacKkKlansman» και την «Ευνοούμενη» που δεν κέρδισαν κανένα βραβείο στη χθεσινή βραδιά.

fabulous mrs maisel sag awards 2019 607
The Marvelous Mrs. Maisel

Αναλυτικά τα SAG Awards 2019, τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών

Α' Ανδρικός Ρόλος: Ραμί Μαλέκ, «Bohemian Rhapsody»
A' Γυναικείος Ρόλος: Γκλεν Κλόουζ, «The Wife»
B' Ανδικός Ρόλος: Μαχερσάλα Αλί, «Το Πράσινο Βιβλίο»
B' Γυναικείος Ρόλος: Εμιλι Μπλαντ, «Ενα Ησυχο Μέρος»
Ομαδική ερμηνεία σε ταινία: «Black Panther»
Ανδρική ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Ντάρεν Κρις, «Assassination of Gianni Versace»
Γυναικεία ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Πατρίσια Αρκέτ, «Escape at Dannemora»
Ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά: Τζέισον Μπέιτμαν, «Ozark»
Γυναικεία ερμηνεία σε δραματική σειρά: Σάντρα Ο, «Killing Eve»
Ανδρική ερμηνεία σε κωμική σειρά: Τόνι Σαλούμπ, «The Marvelous Mrs. Maisel»
Γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά: Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, «The Marvelous Mrs. Maisel»
Ομαδικό καστ σε δραματική σειρά: «This Is Us»
Ομαδικό καστ σε κωμική σειρά: «The Marvelous Mrs. Maisel»
Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε τηλεοπτική σειρά: «Glow»
Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε ταινία: «Black Panther»

this is us sag awards 2019 607

Δείτε επίσης:

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.