Buzz

Το πολιτικό μήνυμα των «Avengers» σύμφωνα με τα αδέρφια Ρούσο

στα 10

Τα αδέρφια Ρούσο λένε πως οι ταινίες τους ήταν ένα «δυνατό εργαλείο» στην αντιμετώπιση των πολιτικών αναταραχών τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Το πολιτικό μήνυμα των «Avengers» σύμφωνα με τα αδέρφια Ρούσο

Οταν κυκλοφόρησε το 2014 το «Captain America: The Winter Soldier» των αδερφών Ρούσο, το πρώτο πράγμα που παρατηρούσε κανείς ήταν το πως δεν ήταν η βασική υπερηρωική ταινία που μας είχε συνηθίσει ως τότε η Marvel, μιας και είχε καταφέρει με επιτυχία να συνδυάσει το πολιτικό θρίλερ με το επικές σκηνές δράσης του MCU. Από τότε οι Αντονι και Τζο Ρούσο, αλλά και άλλοι σκηνοθέτες οι οποίοι δούλεψαν στη Marvel, έχουν αναφερθεί στα διάφορα πολιτικά μηνύματα στα οποία προσπαθούσαν να περάσουν με τις ταινίες τους.

Διαβάστε ακόμα: Οταν και οι υπερήρωες κλαίνε

russo brothers 607

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian για τη νέα τους ταινία «Cherry», την πρώτη τους μετά και την αποχώρησή τους από την Marvel, τα αδέρφια Ρούσο αναφέρθηκαν και στους «Avengers» και το πως η εποχή Τραμπ επηρέασε σημαντικά την ταινία τους. «Αυτές οι ταινίες μιλάνε αρκετά για το τι περνούσε η χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μιλούσαν για το να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε, ανεξάρτητα από το κόστος, και πιστεύω πως χάνουμε την αίσθηση αυτού. Για κάποιον λόγο στην Αγγλία και στις ΗΠΑ μερικοί από τους χειρότερους ανθρώπους προσελκύονται στην πολιτική για να μας εκπροσωπούν. Επηρέαζε την ψυχική μας υγεία και αυτό αντικατοπτρίζονταν αρνητικά στον ίδιο μας τον χαρακτήρα» δήλωσε ο Τζο Ρούσο.

Και συνέχισε λέγοντας «πιστεύαμε ακράδαντα πως η επιρροή αυτών των ταινιών ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές. Πιστεύαμε πως ήταν ένα δυνατό εργαλείο την σωστή στιγμή.»

Η νέα τους ταινία «Cherry», η οποία κι αυτή με την σειρά της περνάει το δικό της πολιτικό μήνυμα, για μια απίστευτα οδυνηρή, θανατηφόρα κρίση οπιοειδών που έχει επηρεάσει τις ΗΠΑ, θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Μαρτίου στο Apple TV+.