Φεστιβάλ / Βραβεία

«Bright Future»: Οι δημιουργοί του μέλλοντος, από το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο σπίτι σας

στα 10

Επιλογές από το πρόγραμμα Bright Future του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ βρίσκεται στην πλατφόρμα του Festival Scope για τα μάτια σας μόνο!

Flix Team
«Bright Future»: Οι δημιουργοί του μέλλοντος, από το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο σπίτι σας

Συνεχίζοντας τις συνεργασίες με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, το Festival Scope σας δίνει την ευκαιρία να δείτε μια επιλογή από τις ταινίες των πιο ανήσυχων νέων δημιουργών του πλανήτη μέσα από το πρόγραμμα Bright Future του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Οι ταινίες προβάλλονται εδώ δωρεάν, ξεκινώντας από τις 23 Ιανουαρίου και θα βρίσκονται οnline, αμέσως μετά την πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ μέχρι και τις 23 Φεβουαρίου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ταινίες που μπορείτε να δείτε. Πατώντας στον τίτλο της κάθε μίας μεταφέρεστε στη σελίδα του Festival Scope όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ταινίες, την ημέρα από την οποία θα είναι διαθέσιμες για οικιακή προβολή αλλά και τον τρόπο για να τις παρακολουθήσετε.

My Morning Laughter 607

My Morning Laughter του Μάρκο Τζόρτζεβιτς (Σερβία, 2019, 94')

Ο 28χρονος Ντεζάν είναι ένα άβουλο πλάσμα που κυριαρχείται από τη φιγούρα της καταπιεστικής μητέρας του. Αυτός πρέπει να βάλει σωστές προτεραιότητες στη (σεξουαλική) ζωή του και η μητέρα του να βρει κάποιον άλλον για να αφιερώσει τη ζωή της.

Tierra Adentro 607

Tierra Adentro του Μάουρο Κολόμπο (Παναμάς, 2019, 70')

Στα βάθη της ζούγκλας που χωρίζει τον Παναμά από την Κολομβία, διασταυρώνονται οι ζωές ανταρτών, προσφύγων, αγροτών, εμπόρων ναρκωτικών, αστυνομικών και άγριων ζώων.

Shell and Joint 607

Shell and Joint του Χιραμπαγιάσι Ισάμου (Ιαπωνία, 2019, 154')

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν, δεν θέλουν να ζουν πια; Οχι, το αντίθετο, μας λέει η υπάλληλος του ξενοδοχείο Shell and Joint, μια γυναίκα που έχει προσπαθήσει πολλές φορές να βάλει τέλος στη ζωή της, ακόμη και με το να πέσει σε μια θάλασσα γεμάτη από καρχαρίες.

Bird Island 607

Bird Island των Μάγια Κόσα και Σέρτζιο ντα Κόστα (Ελβετία, 2019, 60')

Μετά από μια μακρά περίοδο απομόνωσης, ο Αντονίν ανακαλύπτει ξανά τον κόσμο ενός καταφύγιου πουλιών, όπου μαζί με τα πτηνά σώζονται και ανθρώπινες ψυχές.

Air Conditioner 607

Air Conditioner του Φραντίκ (Ανγκόλα, 2020, 72')

Μια μέρα, όλα τα air condition στην πρωτεύουσα της Ανγκόλας, Λουάντα, ξεκινούν να πέφτουν μυστηριωδώς από τα κτίρια. Οταν ο υπεύθυνος ασφαλείας Ματατσέντο αναλαμβάνει να βρει ένα καινούριο air condition για το αφεντικό του, ξεκινάει μια οδύσσεια στην καρδιά της πόλης.

Suzanne Daveau 607

Suzanne Daveau της Λουίζα Χομέμ (Πορτογαλία, 2020, 115')

Η Σουζάν Νταβό, γεννημένη το 1925 στη Γαλλία, ήξερε από νωρίς ότι η ζωή της θα είναι μια περιπέτεια στη φύση. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λίγο πριν αποφοιτήσει με σπουδές στη γεωγραφία, ξεκίνησε να ταξιδεύει στη Αφρική και την Πορτογαλίας όπου θα γνωρίσει και την αγάπη.

AIDOL 607

AIDOL του Λόρενς Λεκ (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 83')

Βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Ψηφιακούς Αγώνες του 2065 και στον κόσμο του AIDOL, ενός video game που ισορροπεί ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή νοημοσύνη. Η Diva είναι το avatar που μας οδηγεί στους τελικούς των αγώνων.

The Tree House 607

The Tree House του Τρουόνγκ Μιν Κι (Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, 2020, 84')

Μάρτιος, 2045. Ενας ανώνυμος σκηνοθέτης αναλογίζεται τους ανθρώπους που κινηματογράφησε στα βουνά, τις σπηλιές και τα μικρά χωριά του Βιετνάμ. Δουλεύει σε μια ταινία όπου συνδυάζει τις μνήμες τους με τις δικές του.

A Febre 607

The Fever της Μάγια Ντ-Ριν (Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, 2019, 98')

Ενας μεσήλικας ιθαγενής στη Βραζιλία δουλεύει ως υπεύθυνος ασφαλείας στο λιμάνι και ζει στον Αμαζόνιο με την οικογένειά του. Οταν η κόρη του αποφασίζει να φύγει για να σπουδάσει στη Μπραζίλια, ο πόνος του μετατρέπεται στη μορφή ενός μυστηριώδους πυρετού.

Death Inhabits at Night 607

Death Inhabits at Night του Εντουάρτο Μοροτό (Βραζιλία, 2020, 94')

Ο Ραούλ δεν νοιάζεται πια για τίποτα, Πίνει και παραμελεί τον εαυτό του. Η κοπέλα του ανησυχεί. Μια μέρα βρίσκει ένα γράμμα κάτω από την πόρτα που τους ειδοποιεί να πληρώσουν το νοίκι, αλλιώς θα τους γίνει έξωση.

The Dose  607

The Dose του Μαρτίν Κράουτ (Αργεντινή, 2020, 93')

Με κάθε νυχτερινή βάρδια που περνάει, ο τρόμος σε αυτό το νοσοκομείο της Αργεντινής γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Ο Μάρκος είναι έμπειρος νοσοκόμος, αλλά κρύβει ένα μυστικό. Αν ένας ασθενής υποφέρει και δεν υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης, του κάνει ευθανασία.

The Invitation

The Invitation του Σαουράβ Ράι (Ινδία, 2019, 85')

Στο ορεινό χωριό του Νταρτζίλινγκ, η ζωή μέσα από τα μάτια του 10χρονου Τάσι και της γιαγιάς του είναι μια μεγάλη περιπέτεια με επικίνδυνη αποστολή την εξασφάλιση μιας πρόσκλησης για το γάμο του μεγαλογαιοκτήμονα της περιοχής.

In the Middle of the Labyrinth

Ιn the Middle of the Labyrinth του Σαλομόν Περέζ (Περού, 2019, 65')

Περνώντας τη μέρα του στο πάρκο με τα σκέιτ, χαζεύοντας βίντεο με τρικ που θέλει να κάνει, η ζωή του Ρένζο θα αλλάξει όταν θα συναντήσει τη Ζόε, ένα κορίτσι που περιπλανίεται κι αυτή στους δρόμους του Τρουχίλο στο Περού και της αρέσει να ζωγραφίζει κεραίες.

cenote

Cenote της Οντά Καορί (Ιαπωνία, Μεξικό, 2019, 75')

Στο Βόρειο Γιουκατάν, στο Μεξικό, φυσικές πηγές στο έδαφος αποτελούν τη μοναδική πηγή νερού για τη φυλή των Μάγια που δεν ζουν κοντά στους ποταμούς ή τις λίμνες. Κάποιες από αυτές τις πηγές χρησιμοποιούνταν για θυσίες και οι Μάγια πιστεύουν ότι στο σημείο εκείνο ενώνεται η ζωή με το θάνατο.

Nafi's Father

Nafi's Father του Μαμάντου Ντία (Σενεγάλη, 2019, 108')

Ο Τοκάρα θέλει να παντρευτεί την ξαδέρφη του, Νάφι, φέρνοντας τις δύο οικογένειες σε σύγκρουσης. Με αφορμή το γάμο, μια ολόκληρη κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπη με την παράδοση, την ανάγκη για πρόδοο και την αληθινή φύση του Ισλάμ.


To Flix.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας της προβολής των ταινιών από τα προγράμματα Bright Future και IFFR Live του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ μέσω του Festival Scope.