Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υπερασπίζεται τις ταινίες της Marvel

στα 10

Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Κουέντιν Ταραντίνο για τις ταινίες και τους σταρ του MCU, ο ίδιος ο Iron Man δήλωσε πως επιτέλους ας σταματήσουν οι συνάδελφοί του να συκοφαντούν ο ένας τον άλλον.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υπερασπίζεται τις ταινίες της Marvel

Πριν λίγες εβδομάδες ο Κουέντιν Ταραντίνο μίλησε με απαξιωτικά λόγια τόσο για το MCU όσο και για τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στις ταινίες αυτές.

Δήλωσε πως δεν πρόκειται να σκηνοθετήσει ποτέ κάποια ταινία της Marvel ενώ για τους ηθοποιούς δήλωσε πως «έχετε όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έχουν γίνει διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες. Αλλά δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου. Σωστά; Ο Captain America ή ο Thor είναι οι σταρ. Θέλω να πω, δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές… αλλά είναι σαν να, ξέρετε, αυτοί οι χαρακτήρες franchise γίνονται σταρ».

Τώρα ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, του οποίου την καριέρα αναβίωσαν οι ταινίες αυτές και τον μετέτρεψαν σε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη (ελέω Iron Man), μιλώντας στο Deadline για την προώθηση του ντοκιμαντέρ «Sr.» του Netflix, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ταραντίνο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι ταινίες με υπερήρωες έχουν κακολογηθεί από συναδέλφους του στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο τρέιλερ του «Sr.» του Κρις Σμιθ είναι μια οικογενειακή υπόθεση των Ρόμπερτ Ντάουνι

robert downey jr

«Νομίζω ότι οι απόψεις μας για αυτά τα θέματα λένε πολλά για εμάς. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή, στην οποία συνέβαλα άθελά μου, όπου το franchise έχει υπερισχύσει της αρχής και της προσωπικότητας. Αλλά είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Ενα κομμάτι του franchise είναι τόσο καλό όσο το ανθρώπινο ταλέντο που έχεις για να το αντιπροσωπεύσει, και μπορείς να έχεις ένα εξαιρετικό franchise ακόμα κι αν προέρχεται από έναν auteur ή έναν σεναριογράφο-σκηνοθέτη εθνικό θησαυρό, αλλά αν δεν έχετε τον σωστό είδος καλλιτέχνη για να παίξει τον ρόλο αυτόν, τότε ποτέ δεν θα μάθεις πόσο καλό θα μπορούσε να ήταν. Νομίζω ότι δημιουργικά είναι χάσιμο χρόνου να είμαστε σε πόλεμο με τον εαυτό μας. Νομίζω ότι αυτή είναι μια εποχή που όλα είναι τόσο κατακερματισμένα... Αλλά ευχαριστώ τον Θεό για το “Top Gun: Maverick” και το “Avatar: The Way of Water”. Αυτό είναι το μόνο που έχω να πω».

Και συνέχισε λέγοντας πως «πριν αρχίσουμε να συκοφαντούμε ο ένας στον άλλον – ξεκινήστε την δική σας αναγέννηση και δείτε αν αυτή αλλάξει έστω και λίγο τη γνώμη σας. Ξέρετε, βρισκόμαστε σε αυτή την εποχή που ο [Τζον] Φαβρό το είπε καλύτερα: "Προσπαθούσαμε να κάνουμε κύματα σε μια λίμνη και τώρα απλώς προσπαθούμε να τραβήξουμε την προσοχή των ανθρώπων καθώς τα πράγματα κινούνται γρήγορα μέσα στο ρεύμα. Νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει ξανά, αλλά βρισκόμαστε στο τώρα. Το να το αποδεχτείς και να είσαι ευγνώμων που συμμετέχεις σε αυτό είναι το σωστό μέρος για να ξεκινήσεις"».