Buzz

Πέθανε ο Γιάφετ Κότο, ο ηθοποιός του «Alien», σε ηλικία 81 ετών

στα 10

Ο ηθοποιός ο οποίος έγινε γνωστός από τους ρόλους του ως Mr. Big στο «Live and Let Die» και ως Πάρκερ στο «Alien», πέθανε χτες στο σπίτι του στις Φιλιππίνες.

Πέθανε ο Γιάφετ Κότο, ο ηθοποιός του «Alien», σε ηλικία 81 ετών

O Γιάφετ Κότο, ο ηθοποιός γνωστός για τους ρόλους του ως Mr. Big στο «Live and Let Die» και ως Πάρκερ στο «Alien», πέθανε χτες σε ηλικία 81 ετών.

Το νέο επιβεβαίωσε ο ατζέντης του και η γυναίκα του, Τέσι Σίναχον, η οποία σε μια δημοσίευση στο Facebook ανέφερε τα εξής: «Είμαι λυπημένη και ακόμα σοκαρισμένη από τον θάνατο του εδώ και 24 χρόνια συζύγου μου Γιάφετ. Πέθανε χτες κατά τις 22.30 ώρα Φιλιππίνων. Επαιξες τον κακό σε μερικές ταινίες σου αλλά για μένα, και για αρκετούς άλλους ανθρώπους, ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Ενας καλός άνθρωπος, ένας καλός πατέρας, ένας καλός σύζυγος και ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Ενας από τους καλύτερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, ένας θρύλος. Αναπαύσουν εν ειρήνη αγάπη μου. Θα μου λείπεις κάθε μέρα, ο καλύτερος μου φίλος, ο βράχος μου.»

yaphet kotto 607

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1939 στη Νέα Υόρκη, ο Γιάφετ ξεκίνησε την σπουδάζει θέατρο στο Actors Mobile Theater Studio σε ηλικία μόλις 16 ετών. Στα 19 του έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην θεατρική παράσταση «Οθέλλος» και συνέχισε να παίζει στο Μπρόντγουεϊ σε διάφορες άλλες παραστάσεις. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί σε μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως τα «Nothing But a Man» (1964) και στο «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1968) ενώ έκανε και μια γκεστ εμφάνιση στην σειρά «Χαβάι Πέντε-0» το 1969.

yaphet kotto 607

Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος ήταν στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Live and Let Die» το 1973 παίζοντας τον δικτάτορα Κανάνγκα και το άλτερ εγώ του Mr. Big ενώ λίγα χρόνια μετά, το 1979, πρωταγωνίστησε στον ρόλο του Πάρκερ στο «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες όπως το «Brubaker» το 1980 και το «The Running Man» το 1987, όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο τελευταίος του μεγάλος ρόλος ήταν στην σειρά «Homicide: Life on the Stree», στην οποία είχε γράψει μάλιστα αρκετά από τα σενάριά της.