Buzz

Ο Γουίλφορντ Μπρίμλεϊ δεν ήταν μόνο το πρόσωπο των Quaker Oats

στα 10

Βετεράνος δευτεραγωνιστής που γέμιζε την οθόνη με τη γενναιόδωρη παρουσία του, ο ηθοποιός που θυμόμαστε περισσότερο για το «Cocoon», το «The Natural» και την «Απειλή», πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ο Γουίλφορντ Μπρίμλεϊ δεν ήταν μόνο το πρόσωπο των Quaker Oats

«Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου», είχε δηλώσει ο Γουίλφορντ Μπρίμλεϊ όταν ρωτήθηκε για την τεχνική του στην υποκριτική.

Και κάπως έτσι εξήγησε με τον πιο απλό τρόπο την ανεπιτήδευτη παρουσία του στο αμερικανικό σινεμά και την τηλεόραση, που όσο σύντομή ήταν σε διάρκεια ρόλων τόσο αντιστρόφως ανάλογη ήταν σε αγνή κινηματογραφική εμπειρία.

Γεννημένος στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο Μπρίμλεϊ υπηρέτησε ως πεζοναύτης, εργάστηκε ως αγρότης και αναβάτης σε ροντέο, ως σωματοφύλακας του Χάουαρντ Χιουζ, πριν κερδίσει ένα ρόλο στο τηλεοπτικό «The Waltons» το 1974. Η πρώτη του ταινία ήταν το «Σύνδρομο της Κίνας» του Τζέιμς Μπρίτζες το 1979, ενώ η καριέρα του συνεχίστηκε με μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους στα «Absence of Malice» του Σίντνεϊ Πόλακ το 1981, «The Thing» του Τζον Κάρπεντερ το 1982, «Tender Mercies» του Μπρους Μπέρεσφορντ το 1983, «The Natural» του Σίντνεϊ Πόλακ το 1984.

willford China Syndrome

willford The Natural

H πιο αξιομνημόνευτη κινηματογραφική στιγμή του παραμένει το «Cocoon» του Ρον Χάουαρντ, μαζί με την ομάδα των ηλικιωμένων που έρχονται σε επαφή με εξωγήινη ζωή. Παρά την πραγματική του ηλικία - μόλις 49 ετών των 1985 - ο Μπρίμλεϊ δεν υπήρξε ποτέ ως νέος στη μεγάλη οθόνη, καθιερώνοντας το στιλ του με ρόλους γκρινιάρηδων αλλά αξιολάτρευτων γέρων. Ακολούθησαν εμφανίσεις στη «Φίρμα» του Σίντνεϊ Πόλακ, το «Hard Target» του Τζον Γου, το «In & Out» του 1997. Οι τελευταίες του ταινίες ήταν το «Did You Hear About the Morgans?» το 2009 και το οικογενειακό «Timber the Treasure Dog» του 2016.

willford Cocoon

willford Hard Target

Ο Γουίλφορντ Μπρίμλεϊ έγινε πασίγνωστος όχι από το σινεμά ή την τηλεόραση, αλλά ως πρόσωπο των Quaker Oats, αλλά και ως πρόσωπο των Liberty Medical με συμβουλές και στήριξη στους διαβητικούς που ήταν και ο ίδιος. Κυρίως γιατί δεν υπήρξε παρουσία του που να περάσει απαρατήρητη, γεμίζοντας με γενναιοδωρία και αυθεντική κινηματογραφική γνώση ακόμη και το μικρό χώρο που διεκδίκησε στην πολύχρονη καριέρα του.

wilford

Δείτε εδώ μια σκηνή από τη «Φίρμα» του Σίντνεϊ Πόλακ:


Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Cocoon»:


Δείτε εδώ μια διαφήμιση για τα Quaker Oats:


Δείτε εδώ ένα χιουμοριστικό βίντεο από το «Family Guy»:

br/>