Buzz

Πέθανε ο Μάικλ Κόνσταντιν, ο αξιολατρευτος μπαμπάς της Νία Βαρντάλος στο «Γάμος αλά Ελληνικά

στα 10

Ο σπουδαίος κωμικός, γνωστός σε όλους μας ο πάτερ φαμίλιας στο «Γάμος Αλα Ελληνικά» πέθανε στις 31 Αυγούστου σε ηλικία 94 ετών.

Flix Team
Πέθανε ο Μάικλ Κόνσταντιν, ο αξιολατρευτος μπαμπάς της Νία Βαρντάλος στο «Γάμος αλά Ελληνικά

Ο Γκας Ευστρατίου ή/και Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του ελληνοαμερικανικής καταγωγής Μάικλ Κόνσταντιν, γεννήθηκε από γονείς Ελληνες μετανάστες στην Αμερική, την Ανδρομάχη Φωτιάδου και τον Θεοχάρη Ιωαννίδη Ευστρατίου και έμελλε να γίνει πασίγνωστος υποδυόμενος τον Γκας Πορτοκάλο, πατέρα της Νϊα Βαρντάλος στην τεράστια επιτυχία «Γάμος Αλα Ελλήνικά.

Ο Κονσταντίν ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Υόρκη και στα μισά της δεκαετίας του '50, παίζοντας μικρούς ρόλους στο Broadway και κερδίζοντας το χαρτζιλίκι του ως νυχτοφύλακας.

Το 1959 εμφανίστηκε στην πρώτη του ταίνια, το «The Last Mile», εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στο «The Hustler» με τον Πολ Νιούμαν το 1961 και το 1964 και το 1965 πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό «Perry Mason», ενώ έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και στο «The Fugitive», στο «Mary Tyler Moore Show», ως μόνιμος στο «Room 222» από το 1969 έως και το 1974 για το οποίο κέρδισε και βραβειο Emmy και δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Room 222 Room 222

The Krofft Supershow The Krofft Supershow

H μεγαλύτερη επιτυχία σε μια αδιάκοπη καριέρα από μικρότερους και μεγαλύτερους ρόλους στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά, ήταν ο ρόλο του Κώστας - Γκας - Πορτοκάλος, πατέρα της Τούλα Πορτοκάλος το 2002, που ο Μάικλ Κόνσταντίν έπαιξε και στην τηλεοπτική σειρά που προέκυψε από την ταινία αλλά και στο δεύτερο μέρος του φιλμ το 2016.

Michael Constantin Σκηνή από το «Γάμος Αλά Ελληνικά»

Michael Constantin Με την Νία Βαρντάλος

Ο Μάικλ Κόνσταντιν πέθανε στο Ρέντινγκ της Πενσιλβάνια, όπου και γεννήθηκε, σε ηλικία 94 ετών στις 31 Αυγούστου του 2021.

Η Νία Βαρντάλος έγραψε για τον κινηματογραφικό της μπαμπά στο Twitter: «Ο Μάικλ Κόνσταντιν ήταν ο πατέρας της κινηματογραφικής μας οικογένειας, ένα δώρο για τον γραπτό λόγο, και πάντα φίλος. Η υποκριτική μαζί του ερχόταν με μία δόση αγάπης και διασκέδασης. Θα λατρεύω πάντα τον άνθρωπο που έφερε τον Gus στη ζωή. Μας έδωσε τόσο γέλιο και τώρα του αξίζει να αναπαυτεί. Σε αγαπάμε Μάικλ».