Buzz

Η Μάργκαρετ Νόλαν ήταν το χρυσό κορίτσι των 60s

στα 10

Διάσημη για την εικόνα της στους τίτλους του «Goldfinger», η Μάργκαρετ Νόλαν πέθανε σε ηλικία 76 ετών ως μια γνήσια ανεξάρτητη rock n' roll ψυχή.

Η Μάργκαρετ Νόλαν ήταν το χρυσό κορίτσι των 60s

Η Μάργκαρετ Νόλαν, κόρη Αγγλίδας και Ιρλανδού, γεννημένη στο Σόμερσετ και μεγαλωμένη στο Χάμπστεντ του Λονδίνου ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο με το πιο glamorous για την εποχή όνομα Βίκι Κένεντι, πριν αποφασίσει ότι την ενδιαφέρει περισσότερο το σινεμά, η τηλεόραση και το θέατρο.

Αν και οι αξιομνημόνευτες συμμετοχές τις στο σινεμά απαριθμούν το «A Hard Day's Night» του Ρίτσαρντ Λέστερ στο πλευρό των The Beatles, το «Ferry Cross the Mersey» στο πλευρό των Gerry and the Pacemakers και το «Three Rooms in Mahnattan» του Μαρσέλ Καρνέ, η Μάργκαρετ Νόλαν έγινε και έμεινε γνωστή ως το μοντέλο που βάφτηκε χρυσό στους τίτλους του «Goldfinger», της ταινίας της σειράς των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ που γυρίστηκε το 1964.

νολαν

νολαν

νολαν

νολαν

Η Μάργκαρετ Νόλαν έπαιζε στο «Goldfinger» την Ντινκ, μασέζ του Σον Κόνερι, αλλά όχι και το χρυσό κορίτσι που υποδύθηκε τελικά η Σίρλεϊ Ιτον. Η Μάργκαρετ Νόλαν όμως έμεινε στην αιωνιότητα αφού η εμβληματική της εικόνα στους τίτλους της ταινίας (οι πρώτοι τίτλοι ταινία που μπήκαν σε μουσείο στο MOMA το 2012) έγινε ανάρπαστη και κυκλοφόρησε σε αφίσες, διαφημιστικά υλικά, δίσκους και merchandise της ταινίας.

νολαν

Αφού σημάδεψε με τον δικό της τρόπο τα 60s, η Μάργκαρετ Νόλαν συνέχισε να παίζει σε σινεμά, θέατρο και τηλέοραση με πιο ξεχωριστές στιγμές της τη συμμετοχή της σε περισσότερα από ένα φιλμ της σειράς «Carry On» που μεσουράνησαν στη Μ. Βρετανία στις αρχές του '70, σε διάσημες σειρές όπως το «The Saint» και το «The Persuaders», αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις που απέδειξαν πως τα φυσικά της προσόντα συνοδεύονταν και από ένα ιδιότυπο ερμηνευτικό ταλέντο.

Η τελευταία της εμφάνιση ήταν η μικρή της συμμετοχή στο επερχόμενο «Last Night in Soho» του Εντγκαρ Ράιτ, ο οποίος υπήρξε μεγάλος θαυμαστής της.

Δείτε εδώ τους εμβληματικούς τίτλους αρχής του «Goldfinger» από το 1964: