Buzz

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Τζούλιαν Σαντς

στα 10

Ο Βρετανός ηθοποιός, ήταν αγνοούμενος μετά από πεζοπορία τον Ιανουάριο του 2023, επιβεβαιώθηκε χτες ως νεκρός όταν πεζοπόροι βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στην περιοχή όπου είχε εξαφανιστεί.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Τζούλιαν Σαντς

Ο Βρετανός ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 13 Ιανουαρίου όταν βγήκε για πεζοπορία στην περιοχή Μπόλντι Μπόουλ των βουνών Σαν Γκάμπριελ της Καλιφόρνιας, επιβεβαιώθηκε ως νεκρός χτες Τρίτη, όταν το πρωί του Σαββάτου πεζοπόροι βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στην έρημο στο όρος Μπόλντι και επικοινώνησαν με το σταθμό του σερίφη της περιοχής Φοντάνα. Ηταν 65 ετών.

«Η διαδικασία αναγνώρισης του πτώματος που εντοπίστηκε στο όρος Μπόλντι στις 24 Ιουνίου 2023, ολοκληρώθηκε και ταυτοποιήθηκε ως ο 65χρονος Τζούλιαν Σαντς από το Βόρειο Χόλιγουντ. Η αιτία του θανάτου του είναι ακόμη υπό διερεύνηση, εν αναμονή των περαιτέρω αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για τον εντοπισμό του κυρίου Σαντς», έγραψε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο.

julian sands

Ο Σαντς είχε πάει για πεζοπορία στη χιονισμένη περιοχή Μπόλντι Μπόουλ, περίπου 45 μίλια ανατολικά του Λος Αντζελες. Ηταν ένας έμπειρος ορειβάτης, αλλά οι συνθήκες στα βουνά ήταν επικίνδυνες, με ισχυρή πιθανότητα χιονοστιβάδων. Οι έρευνες από έδαφος και αέρα παρεμποδίστηκαν σε όλο το διάστημα μετά την εξαφάνισή του, καθώς η Καλιφόρνια χτυπήθηκε από φονικές καταιγίδες και παγετώδεις συνθήκες.

Ο αδερφός του, Νικ Σαντς, ο οποίος ζει στο Βόρειο Γιορκσάιρ, όπου μεγάλωσε και ο Τζούλιαν και τα άλλα τρία αδέρφια τους, δήλωσε μετά την εξαφάνισή του πως «έπαιρνε ρίσκα. Ηταν πάντα έτσι: άγριος, ακραίος, περιπετειώδης. Ποτέ δεν περιορίζονταν από κανόνες ή όρια. Ηταν πιο ευτυχισμένος κοντά σε μια κορυφή βουνού ένα κρύο πρωινό». Είπε επίσης πως είχε ήδη πει το «αντίο» στον αδερφό του. «Εχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι έφυγε κι έτσι το αντιμετώπισα.»

julian sands Με την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο «Δωμάτιο με Θέα»

Ο Σαντς ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στην βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Δωμάτιο με Θέα» του Τζέιμς Αϊβορι και στο «The Naked Lunch» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τα τηλεοπτικά δράματα «24» και «Smallville». Ο Σαντς σπούδασε στο κολέγιο του Lord Wandsworth στο Χαμπσάιρ και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με ρόλους σε ταινίες όπως το «The Killing Fields».

Ο Αϊβορι τον επέλεξε να συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τους Ρούπερτ Εβερετ, Μάγκι Σμιθ, Ντάνιελ Ντέι Λούις, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Τζούντι Ντεντς στην κινηματογραφική μεταφορά του 1985 του μυθιστορήματος του Ε.Μ. Φόρστερ «Δωμάτιο με Θέα», η οποία κέρδισε 3 Οσκαρ.

Αργότερα, ο Σαντς έπαιξε τον Αγγλο ρομαντικό ποιητή Πέρσι Σέλεϊ στο ψυχολογικό θρίλερ «Gothic» του Κεν Ράσελ, πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ. Πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία τρόμου του 1989 «Warlock» και το σίκουελ της, αλλά και σε ταινίες όπως «Arachnophobia», «Boxing Helena» και «Leaving Las Vegas», καθώς και δίπλα στον Τσάκι Τσαν στην ταινία δράσης-κωμωδίας «The Medallion».

julian sands Στο «Warlock»

Οι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιελάμβαναν έναν Ρώσο τρομοκράτη στο τηλεοπτικό δράμα «24» του Κίφερ Σάδερλαντ το 2006 και τον βιολογικό πατέρα του Σούπερμαν Τζορ-Ελ στο «Smallville» το 2009.

O Σαντς ήταν παντρεμένος από το 1993 με τη Γιουτζίνια Τσίτκοβιτς, με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά, ενώ στο παρελθόν ήταν παντρεμένος και με τη Σάρα Σαντς, πρώην συντάκτρια του προγράμματος «Today» του BBC Radio 4, με την οποία απέκτησε έναν γιο.