Buzz

Πέθανε η ηθοποιός Ελεν ΜακΚρόρι

στα 10

Πέθανε σε ηλικία 52 ετών η ηθοποιός Ελεν ΜακΚρόρι μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Πέθανε η ηθοποιός Ελεν ΜακΚρόρι

Πέθανε η Βρετανίδα ηθοποιός Ελεν ΜακΚρόρι, γνωστή από τους ρόλους της ως Ναρσίσα Μάλφοϊ στα «Χάρι Πότερ» αλλά και ως Πόλι Γκρέι στη σειρά «Peaky Blinders», χτες, Παρασκευή σε ηλικία 52 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Την είδηση ανακοίνωσε ο άντρας της, Ντέιμιαν Λούις στο twitter, γράφοντας, «είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι μετά από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο, η όμορφη και δυνατή γυναίκα, η Ελεν ΜακΚρόρι, πέθανε ήσυχα στο σπίτι, περιτριγυρισμένη από ένα κύμα αγάπης από φίλους και συγγενείς. Πέθανε όπως έζησε. Ατρόμητα. Θεέ μου την αγαπάμε και γνωρίζουμε πόσο τυχεροί ήμασταν που την είχαμε στις ζωές μας. Φώτιζε τόσο δυνατά».

Η Ελεν ΜακΚρόρι ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο και πρωταγωνίστησε σε πάνω από 25 παραστάσεις στη δεκαετία του ’90 μέχρι και τα μέσα του 2010, όπως τα «Macbeth», «Pride and Prejudice», «As You Like It», «Medea» και πολλές άλλες. Το 1995 κέρδισε το βραβείο Shakespeare Globe για την ερμηνεία της στο «Macbeth», ενώ το 2006 ήταν υποψήφια για το βραβείο Ολίβιε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Ρόζαλιντ στην παράσταση «As You Like It»

Αν και λάτρευε το θέατρο, η ΜακΚρόρι πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση την έκανε το 1994 παίζοντας στην ταινία «Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα», ενώ εμφανίστηκε και σε άλλες ταινίες, όπως το «Skyfall», το «Hugo», ενώ στο «The Queen» έπαιξε το ρόλο της γυναίκας του Τόνι Μπλερ, Σέρι Μπουθ. Στον κινηματογραφικό Χάρι Πότερ έπαιξε για πρώτη φορά στην ταινία «Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», το ρόλο της Ναρσίσα Μάλφοι δίπλα στον Λούσιους του Τζέισον Αϊζακς και ερμήνευσε το ρόλο της ξανά στα δύο μέρη των «Κλήρων του Θανάτου».

helen mccrory 607 Με τον άντρα της Ντέιμιαν Λούις.

helen mccrory 607 Στο «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 2ο».

helen mccrory 607 Στη σειρά «Peaky Blinders».

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε σε σειρές όπως το «Penny Dreadful», η οποία της έδωσε υποψηφιότητα για το Critics Choice Television Award, το «Doctor Who», το «North Square», το «Peaky Blinders» και πρόσφατα δάνεισε την φωνή της σε έναν δαίμονα στη σειρά του BBC, «His Dark Materials».

Πολλοί ήταν οι συνάδελφοί της οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να πουν δυο λόγια για «μια εξαιρετική ηθοποιό και μια υπέροχη γυναίκα».