Buzz

Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής

στα 10

Πιο γνωστός ως τραγουδιστής αλλά με έντονη παρουσία και στο σινεμά, ο Γιάννης Βογιατζής πέθανε στις 15 Μαΐου σε ηλικία 89 ετών.

Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή ήταν πρώτα ξαδέλφια.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζόζεφ Κορίνθιου. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου Αλήτες Πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970 έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

βογιατχής Με τους Μίμη Πλέσσα, Γιοβάνα, Τζένη Βάνου, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κώστα Χατζή σε μια εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας

Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Εκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως «Ενας Ουρανός μ’ Αστέρια», «Η Πρώτη μας Νύχτα», «Σου τό’πα Μια», «Σ’ Αγαπώ σε όλες τις Γλώσσες», «Νύχτα καλοκαιριού», «Θέλω κοντά σου να μείνω» κ.ά. - τα περισσότερα ακούστηκαν σε ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Ακούστε μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Βογιατζή:

Το «Σ'Αγαπώ σε Ολες τις Γλώσσες» από το «Οταν Λείπει η Γάτα» του 1961:

Το «Ασε τα Χέρια σου στα Δυο μου Χέρια» από το «Οταν Λείπει η Γάτα» του 1961:

Το «Αν μ' Αρνηθείς» από το «Μικροί Μεγάλοι Εν Δράσει του 1963

Το «Ανθρωποι Ανθρωποι» από το «Ο Παράς και ο Φουκαράς» του 1964:

Το «Sul Mare» του Μίμη Πλέσσα (στα ελληνικά πιο γνωστό ως «Η Πρώτη Μας Νύχτα») από το «Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια του 1965:

Το «Ενας Ουρανός Μ' Αστέρια» από το «Ραντεβού στον Αέρα» του 1966