Buzz

Πέθανε η μακιγιέζ Φανή Αλεξάκη

στα 10

Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μακιγιέζ του ελληνικού κινηματογράφου με μια καριέρα που ξεκίνησε τη δεκαετία του '70.

Flix Team
Πέθανε η μακιγιέζ Φανή Αλεξάκη
Η Φανή Αλεξάκη στα γυρίσματα της ταινίας «Γυναικείες Συνομωσίες» του Βασίλη Βαφέα το 2007

Εχοντας ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του '70, η Φανή Αλεξάκη συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Ελληνες σκηνοθέτες σε μια σειρά από εμβληματικές ταινίες.

Οι τίτλοι είναι πολλοί και δεν εξαντλούνται στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, στα «Χρώματα της Ιριδας» και τους «Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο «Ταξίδι του Μέλιτος» του Γιώργου Πανουσόπουλου, στην «Τιμή της Αγάπης» της Τόνιας Μαρκετάκη, στα «Πέτρινα Χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη, στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα και πολλές άλλες.

Η τελευταία της δουλειά στο σινεμά ήταν η «Υπογραφή» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου το 2011.

Φανή Αλεξάκη Με την Κατερίνα Μαραγκού από τα γυρίσματα της «Φυλής των Ανθρώπων» της ΕΡΤ το 1995

Φανή Αλεξάκη Στην καρέκλα με το κίτρινο από τα γυρίσματα της ταινίας του Πατρίς Βιβάνκος «Ζωή Χαρισάμενη»

Είχε τιμηθεί με τέσσερα κρατικά βραβεία καλύτερου μακιγιάζ για τις ταινίες «Ολα Είναι Δρόμος» του Παντελή Βούγλαρη το 1998, «Θα το Μετανιώσεις» της Κατερίνας Ευαγγελάκου το 2002, «Eduart» της Αγγελικής Αντωνίου το 2006, «Without» του Αλέξανδρου Αβρανά το 2008

H Φανή Αλέξη ήταν σύζυγος του Διευθυντή Φωτογραφίας Τάσου Αλεξάκη, επί σειρά χρόνων Προέδρου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ). Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαϊου και ώρα 12:00 στις Κροκεές Λακωνίας.