Buzz

Πέθανε στα 77 της χρόνια η Ερρικα Μπρόγιερ

στα 10

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Eρρικα Μπρόγιερ, μετά από μάχη με τον καρκίνο. H τελευταία της εμφάνιση ήταν το Δεκέμβριο στη θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα», μια από τις μεγάλες επιτυχίες της την εποχή που μεσουράνησε στο ελληνικό σινεμά.

Flix Team
Πέθανε στα 77 της χρόνια η Ερρικα Μπρόγιερ
Με τον Χρόνη Εξαρχάκο σε σκηνή από την «Παριζιάνα» του Γιάννη Δαλιανίδη

Η Ερρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Ελληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Ερρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Οταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

201 καναρίνια Με τον Χάρυ Κλυνν στο ντεμπούτο της ως ηθοποιός στο σινεμά, τα «201 Καναρίνια» (1964)

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 Καναρίνια» (1964), «Ο Ανήφορος» (1964), «Ο Ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ' έχω Σατανά» (1971), «Αγάπησα μια Πολυθρόνα» (1971), «17 Σφαίρες για έναν Αγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι Απέναντι» (1981). Επαιξε και στην τηλεόραση και μάλιστα στο πρώτο ελληνικό σίριαλ, «Το Σπίτι με τον Φοίνικα» μαζί με τον Κώστα Καρρά, σε σενάριο της δημοσιογράφου Κικής Σεγδίτσα.

Με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά γνωρίστηκαν στην ταινία «Τα 201 καναρίνια». Ο γάμος τους ήρθε δυο χρόνια αργότερα και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Σάντρα. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Παριζιάνα Στην κινηματογραφική «Παριζιάνα» (1969)

Παρόλο που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, φέτος η Ερρικα Μπρόγιερ επέστρεψε στο «σανίδι» και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που παίζεται στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα. Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της. Στις αρχές Δεκεμβρίου λόγω της επιβαρυμένης υγείας της, ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση.

Δείτε εδώ τις αδελφές Μπρόγιερ στο «Τεντυ Μπόι Αγάπη μου»:


Δείτε εδώ την Ερρικα Μπρόγιερ στην «Παριζιάνα» (1969):


Δείτε εδώ την Ερρικα Μπρόγιερ στην «Εξοδο Κινδύνου» (1980)


Tags: RIP