Buzz

Τα υπέροχα μάτια της Νταϊάνα Ριγκ έκλεισαν για πάντα

στα 10

Η Ριγκ γνωστή στους περισσότερους από τον πιο πρόσφατο ρόλο της ως Ολένα Ταϊρέλ στο «Game of Thrones», έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Τα υπέροχα μάτια της Νταϊάνα Ριγκ έκλεισαν για πάντα

Η Νταϊάνα Ριγκ, γνωστή από τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές «Οι Εκδικήτες» της δεκαετίας του '60 και στο «Game of Thrones», ως η ανυπέρβλητη Ολένα Ταϊρέλ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών.

diana rigg 607

diana rigg 607

Βραβευμένη με Tony, Emmy (για τον ρόλο της ως κυρία Ντάνβερς στη μίνι σειρά «Rebecca») και BAFTA αλλά και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, έγινε στο γνωστή στο κοινό ως η πράκτορας Μις Πιλ, με το κολλητό αλά Catwoman κοστούμι της, στη βρετανική σειρά «Οι Εκδικητές», τη θρυλική σειρά η οποία παιζόταν από το 1961 ως και το 1969.

diana rigg 607

diana rigg 607

diana rigg 607

Το 1971 η ερμηνεία της στη παράσταση «Abelard and Heloise» του Μπρόντουγεϊ, στην οποία πρωταγωνιστούσε ολόγυμνη, έγινε η αιτία να χαρακτηριστεί ως «τσούλα» από τον κριτικό Τζον Σίμονς, γεγονός το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Πρωταγωνίστησε και σε πολλές άλλες παραστάσεις, όπως τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου το 1975 αλλά και τη «Μήδεια» το 1994, ρόλος που της χάρισε και ένα βραβείο Tony.

Αλλά σίγουρα οι νεότεροι, και αρκετοί από εμάς, θα την θυμόμαστε πάντα στον ρόλο της Ολένα Ταϊρέλ, γνωστή και ως Βασίλισσα των Αγκαθιών, στο «Game of Thrones» για τις βιτριολικές της ατάκες και τις μηχανορραφίες της, σε έναν ρόλο που της έδωσε τρεις υποψηφιότητες για Emmy από το 2013 μέχρι και το 2015.