Buzz

Το βαθύ κόκκινο της Ντάρια Νικολόντι

στα 10

Ηθοποιός, σεναριογράφος, μούσα του Ντάριο Αρτζέντο, μητέρα της Αζια και μια cult φιγούρα που αγαπήθηκε πολύ από τους λάτρεις του ιταλικού giallo, η Ντάρια Νικολόντι πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Το βαθύ κόκκινο της Ντάρια Νικολόντι

Γεννημένη το 1950 στην Φλωρεντία, η Ντάρια Νικολόντι ήταν πολλά περισσότερα από απλά μούσα, ερωμένη του Ντάριο Αρτζέντο και μητέρα της Αζια, καρπός μιας σχέσης που κράτησε πολλά χρόνια και γέννησε μεγάλες στιγμές της καριέρας του Ιταλού δημιουργού.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1970 στο «Uomini Contro» του Φραντσέσκο Ρόσι και δούλεψε στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο και το σινεμά υπό την καθοδήγηση του Ελιο Πέτρι. Το 1974 γνώρισε τον Ντάριο Αρτζέντο και έγινε η μούσα του, στην οθόνη και τη ζωή. Επαιξε στο «Βαθύ Κόκκινο» του 1975, το «Inferno» του 1980, το «Tenebrae» του 1982 και την «Opera» του 1987 και θα έπαιζε και στη «Suspiria» του 1977 που είχε γράψει μαζί με τον Αρτζέντο, αλλά λόγω ενός τραυματισμού αντικαταστάθηκε από την Στεφανία Κασίνι.

Profondo Rosso 607 Με τον Ντάριο Αρτζέντο στα γυρίσματα του «Profondo Rosso»

Profondo Rosso 607 Profondo Rosso, 1975

Μετά το χωρισμό της με τον Ντάριο Αρτζέντο το 1985, η Ντάρια Νικολόντι συνέχιζε να παίζει σε ταινίες τρόμου (έγραψε τα σενάρια και έπαιξε στα «From the Deep» και «Paganini Horror» του Λουίτζι Κότσι, ανάμεσα σε άλλα), ενώ το 2000 εμφανίστηκε στην ταινία της κόρης της, Αζια, με τίτλο «Scarlet Diva». Το 1977 έπαιξε και στο κύκνειο άσμα του Μάριο Μπάβα «Shock».

Shock 607 Shock, 1977

Shock 607

«Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μητέρα. Τώρα μπορείς να πετάξεις ελεύθερη με το σπουδαίο πνεύμα σου και δεν χρειάζεται πια να υποφέρεις», έγραψε η Αζια Αρτζέντο στο λογαριασμό της στο Instagram μετά το θάνατο της μητέρας της, από αιτία που κανείς δεν γνωρίζει.

Δείτε εδώ ένα μικρό βίντεο αφιέρωμα στην Ντάρια Νικολόντι


Δείτε εδώ την Ντάρια Νικολόντι να μιλάει για το «Inferno» του Ντάριο Αρτζέντο: