Buzz

Πέθανε η γνωστή συγγραφέας γοτθικού τρόμου Αν Ράις

στα 10

Η συγγραφέας, γνωστή από το μυθιστόρημά της «Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα», πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 80 ετών.

Flix Team
Πέθανε η γνωστή συγγραφέας γοτθικού τρόμου Αν Ράις

Η διάσημη συγγραφέας Αν Ράις, γνωστή από το μυθιστόρημά της «Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα», πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 80 ετών μετά από επιπλοκές που υπέστη από ένα εγκεφαλικό.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε ο γιος της Κρίστοφερ Ράις, επίσης συγγραφέας, στο Facebook δηλώνοντας πως η μητέρα του θα ταφεί στο οικογενειακό τους μαυσωλείο στη Νέα Ορλεάνη.

Γεννημένη το 1941 στη Νέα Ορλεάνη, η Αν Ράις έγινε γνωστή παγκοσμίως ως συγγραφέας γοτθικής φαντασίας, με τα βιβλία της να πουλούν περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ θρηνούσε για το θάνατο της κόρης της Μισέλ, άρχισε να γράφει μια από τις ιστορίες της η οποία έγινε το πρώτο της μυθιστόρημα, η γοτθική ιστορία τρόμου «Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα», το οποίο κυκλοφόρησε από το 1976. Το μυθιστόρημα ξεκινά με τον βρικόλακα Λουί ντε Ποντ ντου Λακ ο οποίος αφηγείται την ιστορία της ζωής του σε έναν δημοσιογράφο. Η Αν Ράις χρησιμοποίησε την κόρη της Μισέλ ως έμπνευση για την Κλόντια, το μικρό κορίτσι που γίνεται βρικόλακας.

anne rice

Το βιβλίο ήταν το πρώτο από τα δέκα της σειράς «The Vampire Chronicles». Το 1994 ο Νιλ Τζόρνταν το έκανε ταινία με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ, Αντόνιο Μπαντέρας, Κρίστιαν Σλέιτερ και Κίρστεν Ντανστ η οποία υποδύονταν την Κλόντια. Η Ράις προσάρμοσε το σενάριο από το μυθιστόρημά της και η ταινία συγκέντρωσε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και μια σειρά από νίκες BAFTA.

Το βιβλίο της «Η Βασίλισσα των Καταραμένων», βασισμένο σε ένα από τα σίκουελ των μπεστ σέλερ του «Συνέντευξης με Εναν Βρικόλακα», διασκευάστηκε ως ταινία το 2002 χωρίς όμως να έχει την επιτυχία της προηγούμενης ταινίας. Αλλες μεταφορές των μυθιστορημάτων της Ράις περιλαμβάνουν το «Exit to Eden» του Γκάρι Μάρσαλ (1994), με πρωταγωνιστές τους Ντάνα Ντελέινι, Νταν Αϊκρόιντ και Ρόζι Ο’ Ντόνελ και την βραβευμένη με Emmy σειρά του Showtime «The Feast of All Saints» (2001).

Ann Rice