Buzz

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Οσκαρ Διευθυντής Φωτογραφίας Αλεν Ντάβιο νικήθηκε από τον Covid-19

στα 10

Ηταν ο διευθυντής φωτογραφίας του «E.T.: Ο Εξωγήινος» και στενός συνεργάτης του Στίβεν Σπίλμπεργκ και του Μπάρι Λέβινσον.

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Οσκαρ Διευθυντής Φωτογραφίας Αλεν Ντάβιο νικήθηκε από τον Covid-19

Στα 77 του χρόνια έχασε τη μάχη με τη ζωή και τον Covid-19 o Αλεν Ντάβιο, πέντε φορές υποψήφιος για Οσκαρ Φωτογραφίας με τον «E.T.», το «Πορφυρό Χρώμα» και την «Αυτοκρατορία του Ηλιου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και το «Αβαλον» και το «Bugsy» του Μπάρι Λέβινσον.

Ο Ντάβιο ήταν ο διευθυντής φωτογραφίας και της πρώτης επιτυχίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο μικρού μήκους «Amblin» που ο σκηνοθέτης γύρισε το 1968, αφετηρία της στενής τους συνεργασίας και φιλίας στο μέλλον.

αλεν

alain davieu Με τον Κρίστιαν Μπέιλ στην «Αυτοκρατορία του Ηλιου»

et Ο Χένρι Τόμας στα γυρίσματα του «E.T.: Ο Εξωγήινος»

«Η ζεστασιά και η ανθρωπία του ήταν τόσο ισχυρή όσο και το βλέμμα του. Ηταν ένα μοναδικό ταλέντο και ένας όμορφος άνθρωπος», δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τον συνοδοιπόρο και φίλο του.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω πως χθες το βράδυ απεβίωσε ο φίλος μου και εξέχον μέλος της κοινότητάς μας, κύριος Αλεν Ντάβιο... Ο Αλεν ήταν ενεργός στην κοινότητά μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και κυρίως με την αφοσίωσή του στο να διδάσκει την τέχνη μας και να είναι πάντα ανοιχτός στους νέους κινηματογραφιστές. Θα τον θυμόμαστε για την αίσθηση του χιούμορ, την προτίμησή του στο καλό φαγητό και το γέλιο του που πάντοτε πρόδιδε την παρουσία του από πολύ μακριά», δήλωσε ο Κις βαν Οστρουμ, Πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης Κινηματογραφιστών.