Φεστιβάλ / Βραβεία

Προτείνετε εσείς στους Sigur Ros που να προβάλλουν την καινούρια τους ταινία

στα 10

Παραμένοντας η πιο εφευρετική ομάδα μουσικών στον πλανήτη, οι Sigur Ros ετοιμάζονται μεν για την πρεμιέρα του «Ιnni» στο φεστιβάλ της Βενετίας, αλλά αναζητούν μέρη στον πλανήτη για μελλοντικές του προβολές. Και ζητούν από εσάς να τους προτείνετε την ιδανική «αίθουσα»!

Προτείνετε εσείς στους Sigur Ros που να προβάλλουν την καινούρια τους ταινία

Οταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή του «Ιnni» στο τμήμα «Venice Days», το μυστήριο γύρω από την καινούρια ταινία των Sigur Ros είχε συνοδευτεί από ένα εξίσου μυστηριώδες τρέιλερ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Λίγες μέρες αργότερα, το μυστήριο λύθηκε και οι Sigur Ros ανακοίνωσαν πως το «Inni» θα είναι η κινηματογραφημένη συναυλία τους στο Alexandra Palace του Λονδίνου το 2008, σκηνοθετημένη από τον Βίνσεντ Μορισέτ.

Φυσικά, όπως οτιδήποτε έχει σχέση με το ισλανδικό συγκρότημα, το «Inni» δεν θα είναι μια απλή κινηματογραφημένη συναυλία, αλλά 75 λεπτά απόλυτου πειραματισμού. Αφού ο Μορισέτ γυρίσε τις δύο εμφανίσεις του συγκροτήματος, ξαναγύρισε το υλικό του σε φιλμ 16mm χρησιμοποιώντας πρίσματα και «άλλα αντικείμενα» προκειμένου να «πειράξει» το υλικό. Ενα δελτίο τύπου του φιλμ συμπληρώνει: «Ενώ το "Heima" (σ.σ το φιλμ για την περιοδεία του συγκροτήματος στην Ισλανδία το 2006) ήταν φωτεινό και πολύχρωμο, το "Inni" θα είναι σχεδόν μονόχρωμο.» Εξ ου και το τρέιλερ του φιλμ που θυμίζει έντονα γερμανικό εξπρεσιονισμό (μπορείτε να το δείτε εδώ).

Πριν, λοιπόν, την επίσημη πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Βενετίας, το «Inni» ψάχνει μέρη στον κόσμο για την προβολή του και οι «εφευρετικοί» Sigur Ros ανάρτησαν στο επίσημο site της ταινίας μια ανακοίνωση που προσκαλούν τους φανατικούς τους θαυμαστές να προτείνουν τις κατάλληλες αίθουσες προβολής για την ταινία τους.

Ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση αναφέρει πως «θέλουμε οι προβολές του φιλμ να είναι όσο δυνατές και συναρπαστικές όσο μια συναυλία. Γι' αυτό έχουμε υψηλές απαιτήσεις για το μέγεθος της οθόνης, τον εξοπλισμό της προβολής, τον ήχο...»

Συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα, ο καθένας μπορεί να προτείνει στους Sigur Ros το μέρος που θεωρεί ιδανικό για την προβολή του «Inni».

Ακούει κανείς στην Ελλάδα;