Buzz

Αγαπήσατε κι εσείς την Πριγκίπισσα Λέια - Σκλάβα; Ε, τώρα ξεχάστε την!

στα 10

Μπορεί η «οικογενειακού» προφίλ Disney να προσπαθεί να την αποσύρει, αλλά δεν μπορεί και να τη διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των fans.

Αγαπήσατε κι εσείς την Πριγκίπισσα Λέια - Σκλάβα; Ε, τώρα ξεχάστε την!

Το ιδιότυπο, φειδωτό, μεταλλικό μπικίνι που φορούσε η Κάρι Φίσερ ως Πριγκίπισσα Λέια στον «Πόλεμο των Αστρων» είναι ένα από τα διασημότερα κοστούμια στην ιστορία του σινεμά. Και, φυσικά, όχι μόνο για το πόσο μοντέρνο και κολλακευτικό ήταν, αλλά και γιατί, στα μάτια των εκατομμυρίων fans, μετουσιώθηκε στην ύψιστη nerd φαντασίωση, όπως απέδειξε και «εκείνο» το επεισόδιο των «Friends», όπου ο Ρος ζητά από τη Ρέιτσελ να το δοκιμάσει.

star wars 607

Με αφορμή την προτροπή της Κάρι Φίσερ στη νέα πρωταγωνίστρια του «Πολέμου των Αστρων» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, την Ντέιζι Ρίντλεϊ, «μη γίνεις κι εσύ σκλάβα σαν κι εμένα!», αναφερόμενη στο κατά φεμινιστική ομολογία σεξιστικό ρούχο, το μπικίνι της Πριγκίπισσας επανήλθε στη δημοσιότητα. O καλλιτέχνης Τζέι Σκοτ Κάμπελ, μάλιστα, που δουλεύει για τη Marvel, έγραψε στο facebook ότι η Ρίντλεϊ δε θ' αντιμετωπίσει κανένα τέτοιο πρόβλημα, καθώς η Disney αφαιρεί το συγκεκριμένο κοστούμι, όχι βέβαια από την παλιά ταινία, αλλά απ' όλα τα προϊόντα του brand «Star Wars» που πρόκειται να κυκλοφορήσουν από εδώ και στο εξής, συμπληρώνοντας «Δεν μπορούμε, πια, ούτε να σχεδιάσουμε τη Λέια σε κάποια σέξι πόζα, όχι να της φορέσουμε και το μπικίνι!»

Διαβάστε ακόμη: Η Εϊμι Σούμερ φέρνει (επιτέλους) το σέξι στον «Πόλεμο των Αστρων»

star wars 607

Βέβαια, με το που προκάλεσε αντιδράσεις, ο Κάμπελ έσπευσε ν' αποσύρει το σχόλιό του, με το ακόλουθο tweet:

Ωστόσο, στο πλαίσιο του σημερινού νεοσυντηρητισμού και του «οικογενειακού» προφίλ του στούντιο της Disney, κάτι μας λέει ότι η σέξι σκλάβα Πριγκίπισσα Λέια δε θα ξαναδεί το φως. Αντε, ίσως, σε κανένα πετυχημένο αποκριάτικο πάρτι...

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens»: