Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Αυγούστου

στα 10

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της Πέμπτης 20 Αυγούστου φέρνουν στις αίθουσες τον Χρυσό Φοίνικα των φετινών Καννών, μεγάλες εμπορικές παραγωγές, φεστιβαλικά διαμάντια, horror και τέσσερις σημαντικές επανεκδόσεις.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Αυγούστου

Μια ιδιαίτερα πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα καταφθάνει στις αίθουσες από την Πέμπτη 20 Αυγούστου, συνδυάζοντας το βραβευμένο στις Κάννες σινεμά του Κρίστιαν Μουνγκίου με μεγάλες εμπορικές παραγωγές, ευρωπαϊκές δημιουργίες, κωμωδίες, περιπέτειες και horror. Παράλληλα, τέσσερα σημαντικά έργα από διαφορετικές εποχές και κινηματογραφικές σχολές επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τον Αλαν Τζ. Πακούλα μέχρι τον Ντάνι Μπόιλ και τον Ρόμπερτ Βίνε.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Φιόρδ» του Κρίστιαν Μουνγκίου, η ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 79ο Φεστιβάλ Καννών. Ο σπουδαίος Ρουμάνος δημιουργός επιστρέφει με ένα ακόμη κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό δράμα, σε μία από τις σημαντικότερες arthouse κυκλοφορίες του φετινού καλοκαιριού.

Το ενδιαφέρον στρέφεται επίσης στην «Ανταρσία» του Ζαν-Φρανσουά Ρισέ, μια νέα περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ, ενώ οι φίλοι της ρομαντικής κομεντί έχουν το «Για Μια Νύχτα Μόνο» του Γουίλ Γκλακ, με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από το διεθνές φεστιβαλικό κύκλωμα έρχεται και το «Tennis Maestro» του Αντρέα Ντι Στέφανο, με πρωταγωνιστή τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 82ο Φεστιβάλ Βενετίας. Παράλληλα, το «Η Πιο Πλούσια Γυναίκα στον Κόσμο» του Τιερί Κλιφά, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, εμπνέεται από την περίφημη υπόθεση Μπετανκούρ, ενώ ο Σαντιάγο Σεγούρα επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του Χοσέ Λουίς Τορέντε με το «Τορέντε για Πρόεδρος».

Στο πεδίο του τρόμου ξεχωρίζει το «Insidious: Εξω από το Απώτερο», το νέο κεφάλαιο του δημοφιλούς franchise τρόμου, ενώ οι μικρότεροι —και όχι μόνο— θεατές μπορούν να συναντήσουν ξανά τα αγαπημένα Minions στο «Minions & Τέρατα» του Πιερ Κοφέν.

Η εβδομάδα περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις σημαντικές επανεκδόσεις. Ο «Λαβύρινθος του Πάνα» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με το σκοτεινό παραμύθι του να παραμένει ένα από τα κορυφαία έργα του σύγχρονου φανταστικού κινηματογράφου. Παράλληλα, οι «Όλοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» του Αλαν Τζ. Πακούλα επιστρέφουν σε επετειακή επανέκδοση 50 χρόνων, υπενθυμίζοντας τη δύναμη του δημοσιογραφικού σινεμά μέσα από την έρευνα των δημοσιογράφων της Washington Post για το σκάνδαλο Watergate.

Ξεχωριστή θέση στις επανεκδόσεις καταλαμβάνει και το «Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ, η εμβληματική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιρβιν Γουέλς που σημάδεψε τον βρετανικό κινηματογράφο των ’90s. Τέλος, το «Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι» του Ρόμπερτ Βίνε επιστρέφει για να θυμίσει τη διαχρονική επιρροή ενός από τα σημαντικότερα έργα του γερμανικού εξπρεσιονισμού, έναν αιώνα και πλέον μετά την πρώτη του κυκλοφορία.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά…


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!


fjord

Φιόρδ (Fjord) του Κρίστιαν Μουνγκίου

Οι Γκεοργκίου, ένα βαθιά θρησκευόμενο ρουμανο-νορβηγικό ζευγάρι, εγκαθίστανται σε ένα χωριό στα νησιά Φιόρδ. Εκεί η οικογένεια έρχεται κοντά με τους γείτονές τους και τα παιδιά των δύο οικογενειών δένονται, παρά τις διαφορές στον τρόπο που έχουν μεγαλώσει. Οταν η έφηβη κόρη των Γκεοργκίου εμφανίζεται στο σχολείο με μελανιές στο σώμα της, η κοινότητα αρχίζει να αναρωτιέται αν αυτές σχετίζονται με την παραδοσιακή αγωγή που λαμβάνουν τα παιδιά της οικογένειας από τους γονείς τους.

Ο Χρυσός Φοίνικας στο 79ο Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Mutiny

Ανταρσία (Mutiny) του Ζαν-Φρανσουά Ρισέ

Οταν ένας έμπειρος ναυτικός αξιωματικός βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας στη μέση του ωκεανού, το πλήρωμα του πλοίου διχάζεται και η ένταση ανεβαίνει. Καθώς η δυσπιστία και οι συγκρούσεις εξαπλώνονται ανάμεσα στους άνδρες, μια ανταρσία αρχίζει να διαμορφώνεται, απειλώντας να οδηγήσει το ταξίδι σε καταστροφική τροπή. Μέσα σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, η μάχη για τον έλεγχο του πλοίου γίνεται ζήτημα επιβίωσης.

Η περιπέτεια δράσης του Ζαν-Φρανσουά Ρισέ με τον Τζέισον Στέιθαμ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Για Μια Νύχτα Μόνο

Για Μια Νύχτα Μόνο (One Night Only) του Γουίλ Γκλακ

Ο Οουεν και η Αλι, δύο άγνωστοι που αναζητούν κάτι περισσότερο από μια εφήμερη γνωριμία, συναντιούνται σε μια εναλλακτική εκδοχή της Νέας Υόρκης, τη μοναδική νύχτα του χρόνου όπου οι αδέσμευτοι επιτρέπεται να κάνουν σεξ. Παρότι η μεταξύ τους έλξη είναι άμεση, μια σειρά από παρεξηγήσεις και απρόοπτα τους κρατούν διαρκώς μακριά, οδηγώντας τους σε μια ξέφρενη περιπλάνηση στην πόλη μέχρι να ανακαλύψουν ότι ο έρωτας που αναζητούν βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ' όσο φαντάζονταν.

Μια νέα ρομαντική κομεντί του Γουίλ Γκλακ βασισμένη σε σενάριο του Τράβις Μπρον, με πρωταγωνιστές τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Tennis Maestro

Tennis Maestro (Il Maestro) του Αντρέα Ντι Στέφανο

Ιταλία, τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο 13χρονος Φελίτσε έχει μάθει να ζει με απόλυτη πειθαρχία κάτω από το βάρος των φιλοδοξιών του πατέρα του για μια λαμπρή καριέρα στο τένις. Ομως, η είσοδός του στα τουρνουά εθνικού επιπέδου ανοίγει μπροστά του έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Για να τον οδηγήσει στο επόμενό του βήμα, η οικογένειά του εμπιστεύεται την προετοιμασία του στον Ραούλ Γκάτι, έναν χαρισματικό αλλά και αντισυμβατικό πρώην πρωταθλητή, που κουβαλά το δικό του αινιγματικό παρελθόν.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 82ο Φεστιβάλ Βενετίας, η νέα ταινία του Αντρέα Ντι Στέφανο με τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο κάνει αυτή την Πέμπτη την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Η πιο πλούσια

Η Πιο Πλούσια Γυναίκα στον Κόσμο (La Femme la Plus Riche du Monde) του Τιερί Κλιφά

Η Μαριάν Φαρέρ, κληρονόμος μιας αμύθητης αυτοκρατορίας καλλυντικών, μοιάζει να τα έχει όλα, εκτός από αγάπη και ελευθερία. Οταν γνωρίζει τον Πιερ-Αλέν Φαντέν, έναν εκκεντρικό και φιλόδοξο φωτογράφο, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, ανάμεσά τους γεννιέται μια φιλία απρόβλεπτη, αμφίσημη και επικίνδυνη. Εκείνος της προσφέρει μια διέξοδο από τη χρυσή φυλακή της ζωής της, ενώ εκείνη του ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο αμύθητου πλούτου και προνομίων. Οσο η έλξη και η εξάρτηση μεταξύ τους μεγαλώνουν, τόσο η Μαριάν τού χαρίζει όλο και περισσότερα, εκνευρίζοντας τον περίγυρό της.

Η νέα ταινία του Τιερί Κλιφά με πρωταγωνίστρια της Ιζαμπέλ Ιπέρ, που εμπνέεται απο την περίφημη υπόθεση Μπετανκούρ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Τορέντε

Τορέντε για Πρόεδρος (Torrente Presidente) του Σαντιάγο Σεγούρα

Χρόνια μετά την τελευταία του καταστροφική «αποστολή», ο Χοσέ Λουίς Τορέντε επιστρέφει πεπεισμένος πως μόνο αυτός μπορεί να σώσει την Ισπανία από τη χειρότερη κρίση που έχει περάσει ποτέ η χώρα. Ανάμεσα σε θεωρίες συνωμοσίας, influencers και μια χαοτική προεκλογική εκστρατεία, ο πιο politically incorrect ήρωας της Ισπανίας βάζει στόχο την εξουσία.

Ο Σαντιάγο Σεγούρα επιστρέφει στον ρόλο του Χοσέ Λουίς Τορέντε, ακολουθώντας τον αντισυμβατικό αστυνόμο σε μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Insidious: Out of the Further

Insidious: Εξω από το Απώτερο (Insidious: Out of the Further) του Τζέικομπ Τσέις

Η Τζέμα, μια νεαρή μητέρα που μεγαλώνει την κόρη της στο πατρικό της σπίτι, ανακαλύπτει ότι μπορεί να ταξιδεύει στο Απώτερο, τον σκοτεινό κόσμο των χαμένων ψυχών. Οταν συνειδητοποιεί πως έχει τη δύναμη όχι μόνο να το επισκέπτεται αλλά και να μεταφέρει τις οντότητές του στον πραγματικό κόσμο, γίνεται στόχος δαιμονικών δυνάμεων που απειλούν να εξαπολύσουν τον τρόμο πέρα από τα όρια του Απώτερου.

Το franchise του Insidious επιστρέφει με μια νέα ιστορία τρόμου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική οικογένεια στο επίκεντρο του Απώτερου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Minions and Monsters

Minions & Τέρατα (Minions & Monsters) του Πιερ Κοφέν

Τη δεκαετία του 1920, τρία Μίνιον πηγαίνουν στο Χόλιγουντ για να κυνηγήσουν το όνειρό τους να γίνουν δημιουργοί ταινιών. Ανακαλύπτουν όμως εκεί ένα βιβλίο με ξόρκια και κατά λάθος καλούν ένα τέρας.

Η νέα περιπέτεια των Minions.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Λαβύρινθος του Πάνα

Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Pan's Labyrinth) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Στην Ισπανία του 1944, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, η μικρή Οφέλια μετακομίζει μαζί με την έγκυο μητέρα της στην ύπαιθρο, όπου τις περιμένει ο νέος της πατριός, ο αδίστακτος λοχαγός Βιδάλ, που καταδιώκει ανελέητα τους τελευταίους αντάρτες της δημοκρατικής αντίστασης. Απομονωμένη μέσα σε ένα εχθρικό και βίαιο περιβάλλον, η Οφέλια βρίσκει καταφύγιο στα βιβλία και τη φαντασία της, μέχρι που ένα μυστηριώδες έντομο την οδηγεί σε έναν αρχαίο λαβύρινθο. Εκεί συναντά έναν αινιγματικό φαύνο, ο οποίος της αποκαλύπτει πως είναι η χαμένη πριγκίπισσα ενός υπόγειου βασιλείου και πως, για να επιστρέψει στον κόσμο της, πρέπει να ολοκληρώσει τρεις επικίνδυνες δοκιμασίες. Καθώς η Οφέλια βυθίζεται ολοένα περισσότερο στον σκοτεινό κόσμο της φαντασίας, οι δύο πραγματικότητες αρχίζουν να διαπλέκονται, με τη μικρή ηρωίδα να καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην υπακοή και την αντίσταση, την πραγματικότητα και τη μαγεία.

Σε επανέκδοση το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, τρία βραβεία (Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ).

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου

Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου (All the President's Men) του Αλαν Τζ. Πακούλα

Στις 17 Ιουνίου του 1972, πέντε διαρρήκτες εισέβαλαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Ανάμεσά τους ήταν ένας πρώην πράκτορας της CIA καθώς κι ένας υπάλληλος ασφαλείας του κόμματος των Ρεπουμπλικανών. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε μόλις ξεσπάσει. Δύο ρεπόρτερ της εφημερίδας Washington Post, ο Καρλ Μπέρνσταϊν (Ντάστιν Χόφμαν) και ο Μπομπ Γούντγουορντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), αρχίζουν τις έρευνες πάνω στην υπόθεση και πολύ γρήγορα ανακαλύπτουν ότι πίσω από την ιστορία κρύβονταν η επιτροπή υπεύθυνη για την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον, πρόκειται για το σκάνδαλο το οποίο έχει μείνει στην ιστορία με το όνομα Γουότεργκεϊτ.

Το εμβληματικό πολιτικό θρίλερ του Aλαν Πακούλα, για τη δημοσιογραφική έρευνα της Washington Post που αποκάλυψε το σκάνδαλο Watergate και οδήγησε στην παραίτηση του Νίξον, επιστρέφει σε επετειακή επανέκδοση 50 χρόνων στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Trainspotting

Trainspotting του Ντάνι Μπόιλ

Διάλεξε τη ζωή. Διάλεξε μια δουλειά. Διάλεξε μια καριέρα. Διάλεξε μια οικογένεια… Ο Μαρκ Ρέντον και οι φίλοι του επιλέγουν να γευτούν όλες τις επικίνδυνες ηδονές της παρακμιακής ζωής του Εδιμβούργου μέσα σε πυρετώδεις ρυθμούς και εξοντωτικές εντάσεις. Πού θα τους οδηγήσει αυτή η κούρσα; Σίγουρα όχι στον κήπο της Εδέμ… Ξεκινώντας από έναν ακατανίκητο εθισμό στην ηρωίνη, ο Μαρκ παίζει με τα όρια της προσωπικής του αυτοκαταστροφής, βλέπει τις φιλικές του σχέσεις να τινάζονται στον αέρα, την οικογένειά του να οδεύει στην παράνοια και τις προσπάθειές του να γλιτώσει από τη μοναξιά και τα βάσανα της ζωής να του χαμογελούν ειρωνικά. Ο Μαρκ μπορεί να γλυτώσει από τον εφιάλτη, αλλά δεν βρίσκει και σημαντικά κίνητρα ώστε να διαλέξει τη ζωή…

Η εμβληματική κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιρβιν Γουέλς, που σημάδεψε τον βρετανικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’90, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

The Cabinet of Dr. Caligari

Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι (The Cabinet of Dr. Caligari) του Ρόμπερτ Βίνε

Ο μυστηριώδης Δόκτωρ Καλιγκάρι (τον υποδύεται ο Βέρνερ Κράους) φτάνει σε ένα αγροτικό γερμανικό χωριό με τον σύντροφό του Τσέζαρε (Κόνραντ Βάιντ), έναν άντρα σε αιώνια κατάσταση ύπνου που μπορεί να διαταχθεί να εκτελέσει τις εντολές του κυρίου του. Μια σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες κάνει ορισμένους να πιστεύουν ότι ο γιατρός και ο παράξενος «βοηθός» του μπορεί κάλλιστα να φταίει.Σε ένα καρναβάλι, ο Φράνσις και ο φίλος του Αλαν συναντούν τον εκκεντρικό γιατρό Καλιγκάρι. Τους παρουσιάζει τον υπνωτισμένο Τσέζαρε, ο οποίος υποτίθεται ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Συγκλονιστικά, προβλέπει τον θάνατο του Αλαν και μέχρι το πρωί η προφητεία του έχει γίνει πραγματικότητα. Ετσι, ο Τσέζαρε και ο Δρ Καλιγκάρι γίνονται οι κύριοι ύποπτοι.

Ενα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα έργα του γερμανικού εξπρεσιονισμού, το «Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι» παραμένει, έναν αιώνα μετά, ένα ανατριχιαστικά προφητικό αριστούργημα για την εξουσία, τη χειραγώγηση και τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!