Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα για τον Οκτώβριο, με τα τελευταία θερινά να ρίχνουν αυλαία και ασθενικές πρεμιέρες που προκαλούν πολλά πράγματα εκτός από τη δυναμική επιστροφή στις αίθουσες.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

playground

Στην Αυλή του Σχολείου (Playground) της Λορά Βαντέλ

Οταν η Νορά βλέπει ότι ο αδερφός της, Αμπέλ, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

H επίσημη υποβολή του Βελγίου για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας του 2021.

harris

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι (Mrs Harris Goes to Paris) του Αντονι Φαμπιάν

Στο Λονδίνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αντα Χάρις κερδίζει τα προς το ζην, καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη, αλλά δεν είναι ο τύπος που μελαγχολεί ή παραπονιέται για τις συνθήκες που επικρατούν. Κι όμως, όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου.

O Αντονι Φαμπιάν διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Πολ Γκαλίκο με πρωταγωνίστρια την Λέσλι Μάνβιλ και... ανταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

the invitation

Η Πρόσκληση (The Invitation) της Τζέσικα Μ. Τόμσον

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Ευη κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Οταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

Ενας γάμος που θα μετατραπεί σε εφιάλτη, στο θρίλερ της Τζέσικα Μ. Τόμσον, εμπνευσμένο ελεύθερα από τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόοουκερ.

un traductor

Ενας Μεταφραστής (Un Traductor) των Ροντρίγο και Σεμπάστιαν Μπαριούσο

Η ταινία ξεκινά το 1986 στην Αβάνα. Ο Φιντέλ Κάστρο κινείται προς την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κουβανών και Σοβιετικών, οπότε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του Τσερνομπίλ, η κυβέρνηση της Κούβας δέχεται χιλιάδες θύματα για θεραπεία σε κουβανικά νοσοκομεία. Ο Μαλίν, μαζί με τους λίγους άλλους καθηγητές της Ρωσικής Λογοτεχνίας στην Αβάνα, συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως μεταφραστής μεταξύ των Ρωσόφωνων θυμάτων του Τσερνομπίλ και των κουβανών ιατρών τους - και ο Μαλίν έχει την ατυχία να του ανατεθεί ο παιδικός θάλαμος. Στην αρχή γίνεται μάρτυρας της ταλαιπωρίας των παιδιών. Προσπαθεί να εγκαταλείψει, αλλά ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Σύντομα, ο Malin αρχίζει να αναπτύσσει σχέσεις με τους ασθενείς και βάζει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή τους.

Μια αληθινή ιστορία, επίσημη πρόταση της Κούβας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το 2020.

Jaws movie

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος.

Η ταινία που σύστησε την έννοια blockbuster και έκανε τον πλανήτη να προσέχει κάθε φορά που βουτάει στα βαθιά σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

finnick

Πνεύμα από Σπίτι (Finnick) του Ντένις Τσερνόβ

Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα ζεστό σπιτικό για την οικογένεια που θα μένει μαζί του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, και τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν. Εκεί γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν, ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα γεγονότα. Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη.

Συστάσεις με τον κόσμο των φινς. Βρίσκονται στο σπίτι μας αλλά δεν το γνωρίζουμε. Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Chickenhare and the Hamster of Darkness

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (Chickenhare and the Hamster of Darkness) των Μπεν Στάσεν και Μπένζαμιν Μουσκέ

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχει εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του.

Κινούμενα σχέδια με γαλλική και βελγική καταγωγή για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. H ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!