Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 23 Μαΐου

στα 10

Εννέα νέες ταινίες στα θερινά που δείχνουν το δρόμο για ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 23 Μαΐου

Ελληνική μυθοπλασία στα καλύτερά της και ελληνικό ντοκιμαντέρ στα πιο πολιτικά του, οι δύο υπέροχες επιλογές της εβδομάδας που έρχεται, μαζί με ακόμη επτά ταινίες για κάθε γούστο...

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

μέντιουμ

Μέντιουμ της Χριστίνας Ιωακειμίδη

Είναι καλοκαίρι στην Αθήνα, πιο παρατεταμένη κι από τον καύσωνα που καίει τα πάντα, είναι η προσμονή, η αγωνία και η έκπληξη στα μάτια της Ελευθερίας για έναν κόσμο που δεν γνωρίζει. Τον κόσμο της αδερφής της που είναι έγκυος και βρίζεται συνέχεια με το αγόρι της, τον κόσμο των φιλενάδων της αδερφής της που αναλαμβάνουν μαλλιά και νύχια σε γάμους και βαφτίσεις, τον κόσμο του παράξενου αγοριού που είναι γιατρός και έρχεται με το μηχανάκι για να επισκεφτεί τους γονείς του στο διπλανό σπίτι, τον κόσμο των break dancers στον οποίο θέλει να ανήκει, τον κόσμο της Αννας που βλέπει το μέλλον, αλλά πιο πολύ βλέπει όλα όσα διαγράφονται σαν ολοζώντανος αστρολογικός χάρτης μέσα στα μελαγχολικά μάτια της Ελευθερίας.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, έρχεται έχοντας κερδίσει βραβεία, κριτικούς και τις καρδιές του κοινού. Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για το «Μέντιουμ».

avant drag

Avant-Drag! του Φιλ Ιερόπουλου

Δέκα drag performers αποδομούν το φύλο, την εθνικότητα, και τις πολιτικές ταυτότητας, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας.

H ταινία του Φιλ Ιερόπουλου και των ΦΥΤΑ φτάνει στις ελληνικές αίθουσες μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και τα ταξίδια και τις διακρίσεις του στα φεστιβάλ του κόσμου.

Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Avant-Drag!» και τις προβολές του στο Τριανόν.

IF

Φανταστικοί Φίλοi (IF) του Τζον Κρασίνσκι

Eνα κορίτσι ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά.

Τι θα γινόταν αν όλα όσα πίστευες ως παιδί ήταν τελικά αληθινά; Ο Τζον Κρασίνσκι επενδύει στη φαντασία της αιώνιας φιλίας. Δείτε εδώ το τρέιλερ.

freud's last session

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ (Freud’s Last Session) του Ματ Μπράουν

Λονδίνο, 3 Σεπτεμβρίου 1939. Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου. Τις τελευταίες μέρες του, ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ενώ έχει πρόσφατα δραπετεύσει με την κόρη του από το ναζιστικό καθεστώς, δέχεται επίσκεψη από τον καθηγητής της Οξφόρδης Κ. Σ. Λιούις. Την ημέρα αυτή, δύο από τα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα συμμετέχουν σε μια μνημειώδη συνεδρία σχετικά με την πίστη στο μέλλον της ανθρωπότητας και την ύπαρξη του Θεού, μεταξύ άλλων. Καθώς ο πόλεμος αρχίζει να μαίνεται, δύο αξιόλογες φιγούρες συγκρούονται για τα μεγαλύτερα ερωτήματα από όλα: Υπάρχει Θεός; Και ποιο το νόημα της ύπαρξης;

Ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκουντ Φρόιντ (Αντονι Χόπκινς) και ο θεολόγος της Οξφόρδης Κ. Σ. Λιούις (Μάθιου Γκουντ) συνδιαλέγονται για τον άνθρωπο, την ελεύθερη βούληση, την πίστη και τη θνητότητα. Δείτε εδώ το τρέιλερ.

Northern Comfort

Κενά Αέρος (Northern Comfort) του Χάφστιν Γκούναρ Σίγκουρσον

Πολλοί φοβούνται τα αεροπλάνα. Υπάρχουν πλέον γκρουπ θεραπευτικής υποστήριξης, όπου ομάδες φοβικών ανθρώπων προπονούνται με συνεδρίες και προσομοιώσεις πτήσεων για να ξεπεράσουν τον τρόμο. Ενα τέτοιο, με εντελώς ετερόκλητους χαρακτήρες, έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και το υπέρτατο τεστ: μία πραγματική πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Χρειάζεται να πούμε ότι θα πάνε όλα... λάθος;

Μία κωμωδία για όσους φοβούνται τα αεροπλάνα, αλλά πάντα ονειρεύονταν ένα ταξίδι στην Ισλανδία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

the book of solutions

Το Λυσάρι της Ζωής (The Book of Solutions) του Μισέλ Γκοντρί

Oταν οι χρηματοδότες του απειλούν να του αφαιρέσουν τη δυνατότητα να έχει τον πρώτο λόγο στη νέα του ταινία, ο σκηνοθέτης Μαρκ Μπεκέρ κλέβει τους σκληρούς δίσκους που περιέχουν το υλικό που έχει γυριστεί και πηγαίνει στην εξοχή. Εκεί, κρύβεται στο σπίτι της θείας του, Ντενίζ, και προσπαθεί να ολοκληρώσει την ταινία με τη βοήθεια των πιο πιστών μελών του συνεργείου του, κυρίως της ταλαιπωρημένης αλλά αφοσιωμένης μοντέρ του - αλλά βρίσκει πως το πράγμα έχει ξεφύγει καθώς περνάει από τη μια μανιακή ιδέα στην άλλη.

Αυτοβιογραφικά εμπνευσμένη η νέα ταινία του Μισέλ Γκοντρί, με τον Πιερ Νινέ. Δείτε εδώ το τρέιλερ.

la extorsion

Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας (La Extorsion) του Μαρτίνο Ζαϊντέλις

Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος πολιτικής αεροπορίας. Λατρεύει την δουλειά του, αλλά κρύβει ένα μυστικό. Όταν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ανακαλύπτουν το πρόβλημα αρχίζουν να τον εκβιάζουν. Ο Αλεχάνδρο εξαναγκάζεται, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, να μεταφέρει μυστηριώδεις μαύρες βαλίτσες στην συνηθισμένη του διαδρομή μεταξύ Μπουένος Άιρες και Μαδρίτης. Τα μυστικά των μαύρων βαλιτσών σύντομα βυθίζουν τον ίδιο και την οικογένεια του σε έναν κόσμο ίντριγκας και διαφθοράς, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε. Ο Αλεχάνδρο τώρα πρέπει να τρέξει για την ζωή του.

Περιπέτεια στον αέρα από την Αργεντινή. Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για το «Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας».

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι ΙΙ (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2) του Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ

Επιδιώκοντας να εκδικηθεί τον πρώην παιδικό του φίλο, ο Γουίνι το Αρκουδάκι επιστρέφει αποφασισμένος να βρει και να σκοτώσει τον Κρίστοφερ καθώς και τους ενήλικους που επέζησαν από το πάρτι για τα 5α γενέθλια του Κρίστοφερ. Το Αρκουδάκι, μαζί με τους τρομακτικούς τερατώδεις φίλους του, τον Κουκουβάγια και τον Τίγρη, αρχίζει να τους σκοτώνει έναν προς έναν.

Ο Γούνι το Αρκουδάκι σε συσκευασία serial killer επιστρέφει. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Sleeping Dogs

Κρυμμένα Μυστικά (Sleeping Dogs) του Ανταμ Κούπερ

Ενας πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ομως η ομολογία ενός βαρυποινίτη, λίγο πριν την ηλεκτρική καρέκλα, ξυπνά στον αστυνομικό εφιάλτες του παρελθόντος και τον ωθεί να καταπιαστεί ξανά με μία υπόθεση που είχε μείνει στα αρχεία 10 χρόνια πριν.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αυστραλού σεναριογράφου Ανταμ Κούπερ («Assassin's Creed»), με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Δείτε εδώ το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!