Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Επιστροφή στο παραισθησιογόνο σύμπαν του Πάνου Χ. Κούτρα και τη Γουακάντα, με τις (και πάλι αδικαιολόγητα πολλές και παρόμοιας λογικής) ταινίες που θα δοκιμαστούν στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

Dodo Shooting 607

Dodo του Πάνου Χ. Κούτρα

Ενα Ντόντο, είδος πουλιού που έχει εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια, εμφανίζεται ξαφνικά λίγο έξω από την Αθήνα, στο κτήμα μιας οικογένειας που μετράει αντίστροφα τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα μέχρι το σωτήριο για όλους γάμο της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

H πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα. Επίσημη συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στις αίθουσες από τις 10 Νοεμβρίου.

black panther wakanda forever

Black Panther: Wakanda Forever του Ράιαν Κούγκλερ

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά Τ' Τσάλα, η Βασίλισσα Ραμόντα, η Σούρι, ο Μ'Μπάκου, η Οκόγιε και οι Ντόρα Μιλάγιε πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Γουακάντα προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της Γουόρ Ντογκ Νάκια και του Εβερετ Ρος, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Επιστροφή στη Γουακάντα. Χωρίς τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλά με μια ταινία αφιερωμένη σε αυτόν.

to leslie

Οσα Φέρνει η Ζωή (To Leslie) του Μάικλ Μόρις

Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με την γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

Μια Τεξανή μητέρα προσπαθεί να κάνει το σωστό στην ταινία του Μάικλ Μόρις με την Αντρεα Ράιζμπορο.

leave no traces

Τα Ιχνη της Βίας (Leave no Traces) του Γιαν Ματουζίνσκι

Πολωνία, 1983. Η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Γκζέγκος Πσέμικ, μαθητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την πολιτοφυλακή. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί την ιστορία του μοναδικού μάρτυρα του ξυλοδαρμού, ο οποίος εν μια νυκτί γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους. Το καταπιεστικό καθεστώς χρησιμοποιεί ολόκληρο τον μηχανισμό του - μυστικές υπηρεσίες, πολιτοφυλακή, Μέσα ενημέρωσης και δικαστήρια - ώστε να στριμώξει τον ίδιο και άλλους ανθρώπους σχετικούς με την υπόθεση, όπως τους γονείς του, αλλά και τη μητέρα του Γκζέγκος Πσέμικ.

H αληθινή ιστορία που οδήγησε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της κομμουνιστικής περιόδου. Η πρόταση της Πολωνίας για τα Oσκαρ που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021.

leonora addio

Λεονόρα Αντίο (Leonora Addio) του Πάολο Ταβιάνι

Ο Πιραντέλλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία, ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα.

Η πρώτη ταινία του Πάολο Ταβιάνι μετά το θάνατο του σκηνοθετικού διδύμου του, Βιτόριο, που πέθανε το 2018, αφιερωμένη στον ίδιο. Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

L'Immensita

Απέραντη Αγάπη (L' Immensità) του Εμανουέλε Κριαλέζε

Με φόντο τη Ρώμη της δεκαετίας του 1970 που συνεχώς αλλάζει, σε μία εποχή που οι εκπομπές είναι ακόμα ασπρόμαυρες και τα τότε οικογενειακά μοντέλα φαίνονται πια παρωχημένα, ο Εμανουέλε Κριαλέζε (Ανασαίνω) ξετυλίγει μία ονειρική, συγκινητική, τρυφερή οικογενειακή ιστορία με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Αντλώντας από την προσωπική του εμπειρία -ο Κριαλέζε γεννήθηκε κορίτσι- ο δημιουργός αφηγείται τη γλυκόπικρη ιστορία μιας 12χρονης που βιώνει δυσφορία φύλου μέσα σε ένα ήδη κλονισμένο οικογενειακό περιβάλλον. Η Πενέλοπε Κρουζ μεσουρανεί ως μητέρα με πηγαία τρυφερότητα, καταπιεσμένα συναισθήματα και τάσεις απόδρασης. Η ατμόσφαιρα της ταινίας ισορροπεί ανάμεσα στο πραγματικό και το ονειρικό, το αστείο και το δραματικό, η Ρώμη κλέβει την παράσταση χάρη στην τέλεια αναπαράσταση της εποχής και τα τραγούδια της Ραφαέλα Καρά και της Πάτι Μπράβο συμπληρώνουν μοναδικά την αφήγηση.

H αυτοβιογραφική ταινία του Εμανουέλε Κριαλέζε. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας.

samsam

ΣαμΣαμ (SamSam) του Τανγκί ντε Κερμέλ

Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα... Αλλά το μόνο που του απομένει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Όταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει.

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στη ομότιτλη τηλεοπτική σειρά βελγικής παραγωγής. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!