Ο ΣαμΣαμ φαίνεται να έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: ηρωικούς γονείς, κάμποσους υπερ-φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα... Αλλά το μόνο που του λείπει είναι πραγματικές υπερδυνάμεις! Οταν η Μέγκα, η νέα κουλ συμμαθήτρια του, ισχυρισθεί ότι μπορεί να του μάθει... υπερδυνάμεις, ο ΣαμΣαμ βλέπει στο μυστήριο κορίτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Μαζί θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια όπου θα μάθουν πως η φιλία και το κουράγιο ίσως να είναι οι καλύτερες υπερδυνάμεις που θα μπορούσε να έχει.

Βασισμένη στην ομότιτλη γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία με την σειρά της βασίζεται στα αγαπημένα comic strips του Γάλλου σχεδιαστή Σερζ Μπλοχ, η ταινία καταφέρνει με ένα ιδιόμορφο στυλιζαρισμένο σχέδιο να συνδυάσει με έναν ευφάνταστο τρόπο το 3D με το 2D animation, προσδίδοντας μια ευχάριστη τουλάχιστον αισθητική με τα αστεία σχέδιά του και μερικούς ασυνήθιστούς, αλλά αρκετά ταιριαστούς, συνδυασμούς χρωμάτων.

Μέσα σε αυτό προσθέστε και ένα σενάριο το οποίο απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες για να τους δώσει να καταλάβουν την σημασία αλλά και την (υπερ)δύναμη της φιλίας και πώς το γέλιο και η αγάπη είναι αυτά που δίνουν χρώμα στη ζωή μας. Κι όλα αυτά γίνονται με τον απόλυτα απλοϊκό τρόπο, με την ταινία να παραδίδεται ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος σε μια εκ του ασφαλούς προσέγγιση για τα όσα θέλει να πει. Τουλάχιστον αυτό δεν θα εμποδίσει τα μικρά παιδιά να διασκεδάσουν και τους μεγάλους απλά να την υπομένουν μέχρι τους τίτλους τέλους.