Φεστιβάλ / Βραβεία

#StaySad: O «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο διαγωνιστικό τμήμα του Ρότερνταμ

στα 10

Εχουμε κι άλλους λόγους να είμαστε «λυπημένοι»: Λίγο μετά την παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ του Sundance, o «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη θα κάνει την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

#StaySad: O «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο διαγωνιστικό τμήμα του Ρότερνταμ

Μία από τις 8 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος Big Screen Competition του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ 2018, θα είναι φέτος ελληνική: ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη θα διαγωνιστεί για το μεγάλο βραβείο (και 30.00 ευρώ), ένα ακόμα λόγος να #staysad κανείς- το hashtag της καμπάνιας της ταινίας.

Διαβάστε κι αυτό: Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς!

Οίκτος 607 2

Πέντε χρόνια μετά το «L», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μακρίδη, θα κάνει πρώτη στάση και παγκόσμια πρεμιέρα στη Γιούτα, στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών εκτός Αμερικής του Sundance, και αμέσως μετά θα προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Να θυμίσουμε ότι η ταινία ξεκίνησε την καριέρα της εκεί ακριβώς: είχε συμμετάσχει στο τμήμα CineMart της Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ τον Ιανουάριο του 2014, μαζί με ακόμη 24 νέα πρότζεκτς από όλον τον κόσμο.

Οίκτος 607 1

Ο «Οίκτος» σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και του Μπάμπη Μακρίδη, αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ' έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι' αυτόν.

οίκτος 607

Διαβάστε επίσης: O «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στη CineMart του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιάννης Δρακόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη | Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης | Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός | Σκηνογράφος: Αννα Γεωργιάδου | Ενδυματολόγος: Δημήτρης Παπαθωμάς | Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου - Λέανδρος Ντούνης - Kacper Habisiak - Marcin Kasińśki | Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης | Μουσική: Mikolaj Trzaska | Η Faliro House παρουσιάζει μια Παραγωγή των: Neda Film, Madants, Beben Films | Συμπαραγωγή: Ιδρύμα Ωνάση, Eurimages, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Polish Film Institute, ORKA, Foss Production | Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Śmieja Beata Rzeźniczek | World Sales: New Europe Film Sales

Μάθετε περισσότερα για τον «Οίκτο» στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.